In 2012 numarul furturilor din masini a crescut cu 26%

  In 2012 numarul furturilor din masini a crescut cu 26%
Numarul infractorilor este in crestere de la an la an

Anul 2012 nu a fost un an deloc usor pentru politistii brailenii care au inregistrat o crestere a criminalitatii contra patrimoniului. In urma analizei activitatii pe anul trecut, oamenii legii au observat ca atat in mediul urban, cat si in cel rural o crestere alarmanta a fost inregistrata la furturile din masini.

Politistii braileni si-a facut raportul de activitate pe anul ce a trecut. Potrivit datelor frunizate de acestia, cele mai multe infractiuni inregistrate au fosta contra patrimoniului si cei mai multi infractori fiind inregistrati in mediul rural.
Pe genuri de infractiuni, oamenii legii au inregistrat cresteri la furturi din locuinte cu 4%, furturi din auto cu 26%, in mediul urban cu (18%), iar in mediul rural (84%) si scaderi la furturi din SC cu 6% si furt de auto cu 30%. „Caracteristica generala pentru perioada analizata este cresterea cu 16% a infractionalitatii contra patrimoniului, sesizata, din care crestere cu 15% in mediul urban si cu 18% in cel rural”, a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.
Avand in vedere cresterea semnificativa a infractionalitatii contra patrimoniului, in anul 2012, aceasta trebuie sa constituie o prioritate in activitatile politienesti, preconizate in anul 2013, in vederea prevenirii si combaterii acestui fenomen, tinand cont de impactul social al afectarii patrimoniului cetatenilor.

Exit mobile version