Silviu Mares 9 ianuarie 2014
Implicarea autoritatilor locale in cazul deseurilor de pe Flaminia
Implicarea autoritatilor locale in cazul deseurilor de pe Flaminia
Implicarea autoritatilor locale in cazul deseurilor de pe Flaminia

Deseurile periculoase de pe Flamina care au fost aduse tocmai la Braila pentru neutralizare nu pun in pericol sanatatea populatie, cel putin asa spun primarul si prefectul. Pe ce se bazeaza cand spun asta, pe faptul ca cei de la Setcar ar fi oameni seriosi.

Suntem sau nu in pericol? Aceasta este intrebarea la care am incercat sa aflam astazi un raspuns de la autoritatile locale. Sursele noastre ne-au informat ca deseurile au ajuns in Braila pe timpul noptii inca din luna octombrie in conditii suspecte, insa autoritatile sustin ca cei de la Setcar au toate actele in regula. Primarul spune ca are incredere in proprietarii firmei care sunt oamenii serioi si pe care ii cunoaste de pe vremea in care lucra in combinat. „Sunt oameni extrem de seriosi si profesionisti. Am lucrat cu ei si in combinat si nu au fost probleme. Nu cred ca avem nici noi probleme cu aceste deseuri si trebuie sa punem in balanta niste demersuri pe care le facem. Am inteles ca singura neintelegere a fost cu cantitatea adusa, trebuiau sa ajunga 8000 si au ajuns 1400 de recipiente”, a declarat primarul Aurel Simionescu.
Desi substantele au fost aduse din Santierul Naval Mangalia, pe acte nu este mentionata provenienta lor. Transportul substantelor se pare ca a fost efectuat de Setcar in perfecta legalitate, ei fiind si cei care s-au ocupat de neutralizarea lor. O parte au fost deja valorificate in tara, iar cele depozitate pe platforma ocmbinatului urmeaza sa fie transportate in Germania pentru distrugere.

Implicarea autoritatilor locale in cazul deseurilor de pe Flaminia
Implicarea autoritatilor locale in cazul deseurilor de pe Flaminia

De mentionat este ca pentru acest gen de transporturi se folosesc masini speciale cu radio protectie care trebuiesc sa se incadreze in anumite standarde internationale.
Prefectul ne-a marturisit ca a aflat si el despre acest caz din presa si ca a solicitat conducerii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta o investigatie in acest sens. „L-am pus pe domnul de la ISU sa se informeze si ne-a spus ca nu sunt substante sa prezinte pericol pentru populatie, sunt niste carcase metalice. Firma care le-a adus aici este subcontractoare si s-au angajat ca fac ei neutralizarea. Repet, de la ISU a plecat cineva si concluzia este ca nu sunt daunatoare populatiei, nimeni nu trebuie sa se ingrijoreze!”, ne-a declarat Gheorghi Obreja, prefectul Brailei.

 Vom reveni cu punctul de vedere al reprezentantilor ISU Braila.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.