Ierarhia mediilor de admitere in clasa a IX-a in anul 2017

Ierarhia mediilor de admitere in clasa a IX-a in anul 2017
Ierarhia mediilor de admitere in clasa a IX-a in anul 2017

Anul acesta mediile de admitere pentru absolvenții claselor a VIII-a sunt mai mari decât cele de anul trecut, în primul rând datorită mediilor de la Evaluarea națională. Față de anul trecut, anul acesta sunt două eleve care au media de admitere 10.00, având media maximă atât în clasele V-VIII, cât și la Evaluarea Națională. Cele două medii de 10 au fost obținute de Elena Stochici de la Liceul D. P. Perpessicius și de Andra Vlad de la Școala gimnazială Ion Creangă.

Bătălia pentru locurile de la liceele bune din Brăila este foarte mare, având în vedere numărul mult mai ridicat decât în anii trecuți al mediilor mari. Pentru anul școlar 2017-2018, Colegiul Național Nicolae Bălcescu și Colegiul Gh. Munteanu Murgoci au câte 168 locuri, iar Liceul Nicolae Iorga un număr de 140 de locuri. La Colegiul Nicolae Bălcescu vor fi 56 de locuri la specializare matematică-informatică, o clasă de matematică-informatică intensiv engleză și o clasă de matematică-informatică intensiv informatică. Tot la Bălcescu vor fi câte o clasă cu 28 de locuri la specializările filologie intensiv engleză și științele naturii. La Colegiul Gh. Munteanu Murgoci vor fi tot 6 clase, câte una la specializările: matematică-informatică, matematică-informatică intensiv engleză, matematică-informatică intensiv informatică, filologie intensiv engleză, științe sociale și științele naturii. La Liceul teoretic Nicolae Iorga sunt cinci clase, la specializările: matematică-informatică, matematică-informatică intensiv engleză, filologie intensiv engleză, științe sociale și științele naturii.

La Colegiul Ana Aslan sunt 84 de locuri pentru clasa a IX-a, toate la specializarea științele naturii. Liceul Panait Cerna oferă absolvenților de clasa a VIII-a 140 de locuri, la patru specializări: matematică-informatică intensiv informatică, filologie, științe sociale și științele naturii. Liceele M. Sebastian și D. P. Perpessicius au câte 112 locuri, la câte trei specializări. Colegiul economic Ion Ghica oferă de asemenea 140 de locuri în clasa a IX-a, la trei specializări: economic, turism și alimentație, respectiv comerț.

Dacă anul trecut au fost 340 medii de admitere peste 9.00, anul acesta numărul mediilor de admitere peste 9.00 au crescut la 460. Dacă anul trecut au fost doar 5 medii peste 9.90, anul acesta numărul lor a crescut la 36.

La admiterea de anul trecut, la Colegiul Gh. Munteanu Murgoci, ultima medie de admitere la specializările de matematică-informatică a fost 9.52, medie ce s-a situat pe locul 98 în ierarhia județeană. Această poziție în ierarhia de anul acesta are însă media 9.74. În 2016, cea mai mică medie de admitere la acest colegiu a fost 8.50, la specializarea folologie intensiv engleză.

La Colegiul Nicolae Bălcescu, ultima medie de admitere de la specializările matematică-informatică a fost 8.75, locul 501 în ierarhia națională. Anul acesta poziția 501 în ierarhie are media 8.91. Ultima medie de admitere la Bălcescu în anul 2016 a fost 8.50, la specializarea folologie intensiv engleză, poziția 660 în ierarhia județeană. Anul acesta, media 8.50 ocupă poziția 680 în ierarhie.

La Liceul Nicolae Iorga, ultima medie de admitere în anul 2016 a fost tot la specializarea folologie intensiv engleză, cu media 7.47. La specializarea matematică-informatică ultima medie anul trecut a fost 8.84, poziția 453 în ierarhie. Anul acesta poziția 453 în ierarhia județeană are media 9.01.

Vezi ierarhia mediilor de admitere

Exit mobile version