HC Dunarea intalneste astazi pe CSM Roman

HC Dunarea intalneste astazi pe CSM Roman
HC Dunarea intalneste astazi pe CSM Roman

Vineri după amiază, în primul meci al etapei a XXI-a a Ligii Naționale de handbal feminin, HC Dunărea Brăila va întâlni pe CSM Roman. Meciul va începe de la ora 17.00 și va fi transmis de Digisport și Dolcesport, fiind arbitrat de Bogdan Stark (București) și Romeo Ștefan (Ploiești).

Dunărea Brăila a pierdut în etapa precedentă pe terenul celor de la HC Zalău, în timp ce ehipa din Roman a reușit să întrerupă seria neagră, cu trei înfrângeri consecutive, câștigând pe teren propriu meciul cu Corona Brașov.

În tur, HC Dunărea a câștigat la Roman cu 20-18 (10-8) prin golurile marcate de: Tiron 8, Perianu 4, Tănasie 2, Tătar 2, Udriștioiu 2, Lipară 1, Krnic 1. În pauza din decembrie 2016 cele două echipe s-au întâlnit în două meciuri meciuri la turnee de pregătire. La Roman, gazdele au învins cu 28-23, iar la Brăila meciul s-a terminat la egalitate, scor 27-27.

Sâmbătă este programat meciul SCM Craiova – HC Zalău, iar duminică se dispută alte două jocuri, Măgura Cisnădie – CSM Unirea Slobozia şi Universitatea Cluj – Danubius Galaţi. Etapa se încheie luni, 6 martie, cu întâlnirea dintre Corona Braşov şi CSM Bistriţa. HCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti stau în această etapă, iar bucureștencele au meci important în Liga Campionilor, unde întâlnesc în această seară pe Krim Merkator Ljubljana.

După această etapă campionatul se va întrerupe pentru o acțiune a echipei naționale, care va întâlni în două meciuri amicale naționala Spaniei, pe 17 și 19 martie. De la HC Dunărea Brăila sunt convocate: Elena Voicu, Aneta Udriștioiu, Gabriela Perianu, Bianca Tiron și Mădălina Zamfirescu. De la CSM Roman au fost convocate de Martin Ambros, extrema stânga Ana Maria Iuganu și pivotul Cynthia Andrada Tomescu.

Pe 5 martie se va reuni și naționala de tineret U 19 a României, pentru turneul de calificare la Campionatul European U19 Feminin ce va avea loc în perioada 15-17 martie în Spania. România face parte din grupă cu Spania, Lituania și Islanda. Antrenor secund al naționalei României U 19 este antrenorul secund de la HC Dunărea Brăila, Cristian Cezar Preda.

Exit mobile version