HC Dunărea Brăila a umilit-o pe CSM Tg. Jiu, 43-24 (19-12)

HC Dunărea Brăila a încheiat campionatul Ligii Florilor pe locul 4, la fel ca în sezonul trecut, după ce în ultima etapă a vrut să demonstreze că este o forță și a învins cu 19 goluri diferență pe CSM Târgu Jiu, o echipă care, după ce anul acesta a jucat în EHF European League, a ajuns să joace barajul de menținere în Liga Florilor la acest sfârșit de campionat. Dunărea s-a impus cu 43-24 (19-12) în fața celor de la Târgu Jiu, care au venit relaxate la Brăila necrezând că Vâlcea nu va câștiga la Brașov sau că Măgura Cisnădie le va încurca pe Rapid și va pleca neînvinsă din Giulești. Brăila nu a avut milă de echipa gorjeană și a marcat 43 de goluri, cel mai mare număr de goluri marcate în sezonul 2023-2024 în toate competițiile și din cupele europene le-a trimis la baraj.

Dunărea Brăila a dominat meciul cu gorjencele de la cap la coadă și a condus cu 4-0 în minutul 4. Cea mai mare diferență din prima repriză a fost de 9 goluri, scor 14-5 în minutul 18, iar pe final de repriză, după ce elevele lui Jan Leslie au mai avut de câteva ori 9 goluri avans, CSM Tg. Jiu a redus handicapul la 6 goluri. La pauză s-a intrat la scorul de 19-12, unul destul de confortabil pentru echipa din Brăila, care a avut în Elena Șerban un portar în zi bună, cu 8 intervenții în 20 de minute cât a stat în poarta Dunării.

După pauză, primele două goluri au fost marcate de echipa din Tg. Jiu, care au redus handicapul la 5 goluri. De la 20-15 în minutul 33, Brăila a început să își mărească avantajul, marcând câteva goluri cu aruncări din propria jumătate de teren către poarta goală a oaspetelor. În minutul 47 Dunărea a refăcut diferența de 9 goluri, cea mai mare înregistrată în prima repriză, scor 32-23. În ultimul sfert de oră al meciului echipa din Târgu Jiu a mai înscris doar un gol și scorul final avea să fie 43-24, o victorie care avea ca scop să întărească sărbătoarea care a urmat la finalul meciului.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Quintino -8 goluri, Gonzalez -8, Kanaval -8, Gomes da Rocha -4, Jezic -4, Raicea -3, Schmelzer -2, Popa -2, Araujo -1, Liscevic -1, Mohamed -1, Severin -1. Șerban a avut 9 intervenții, dintre care una la o aruncare de la 7 metri, la scorul de 32-23, iar Trusova a avut 5 intervenții. Au mai jucat: Teodorescu și Lupei.

Exit mobile version