HC Dunărea Brăila a învins cu 33-32 pe Siofok KC, într-un amical jucat la Brăila

Marți, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, HC Dunărea a jucat un meci amical cu Siofok KC, una dintre echipele fruntașe ale handbalului din Ungaria. Handbalistele pregătite de Neven Hrupec au câștigat cu 33-32 (13-14), golul victoriei fiind marcat de Marija Shteriova, aceeași jucătoare care a marcat golul victoriei și în meciul amical disputat la Siofok, pe 27 iulie, când Brăila a câștigat cu 29-28.

Meciul de la Brăila a fost unul echilibrat, în care ambele echipe au fost pe rând la conducere pe tabela de marcaj. În prima repriză HC Dunărea a marcat primele două goluri, prin Severin și Lavko. Brăila a avut 5-3, dar jucătoarele de la Siofok au reușit să egaleze la 5. S-a mers cap la cap cu Brăila la conducere, până în minutul 22 cînd după două goluri marcate de Kíra Wald, Siofok a preluat conducerea, scor 10-11. Sazdovska și Liscevic au marcat apoi pentru Brăila și gazdele au revenit la conducere, 12-11. Pe final de repriză Brăila a avut 13-12, dar Siofok a încheiat cu două goluri marcate de Such și Szederke și s-a intrat la vestiare la scorul de 13-14.

Siofok a marcat primul gol al reprizei a doua, dar Brăila a reușit să egaleze la 17. Siofok a condus pentru prima dată cu patru goluri în minutul 38, scor 17-21, dar Liscevic și Lavko, cu câte două goluri, și Severin cu un gol, au restabilit egalitatea, scor 22-22, în minutul 42. Siofok a revenit din nou la conducere, cu un avans de câte 2 goluri, ultima dată la 24-26. În minutul 54 HC Dunărea a trecut la conducere, după un gol marcat pe contraatac de Shteriova. La scorul de 31-31 Tamara Mavsar a scăpat pe contraatac și rămasă singură cu Elena Șerban a șutat în capul portarului Brăilei. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Shteriova, din aruncare de la 7 metri, iar la ultimul atac al meciului handbalistele de la Siofok au trimis în bară, iar mingea revenită în teren a fost recuperată tot de oaspete, care au trimis în poartă, dar după ce sirena a sunat finalul meciului și astfel HC Dunărea s-a impus cu scorul de 33-32.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Lavko – 7 goluri, Liscevic -7, Shteriova -5, Severin -4, Balog-3, Sazdovska -2, Da Rocha -2, Araujo -1, Pisică-1, De Souza -1.

Exit mobile version