HC Dunărea a obținut prima victorie din 2022, după ce a învins cu 27-24 pe CSM Slatina

După înfrângerea surprinzătoare din etapa trecută, HC Dunărea era datoare să demonstreze în fața propriilor spectatori că au valoare de primele locuri în clasamentul Ligii Florilor și pot câștiga fără probleme în fața unor echipe mai slab cotate. Din păcate, și în meciul cu CSM Slatina, echipa lui Morten Soubak a suferit și abia pe final și-au consolidat victoria.Brăila a câștigat la final cu 27-24 (15-15), reușind să se desprindă prima dată la 3 goluri abia în minutul 55, după ce Slatina a condus de mai multe ori pe parcursul meciului.

Partida de sâmbătă după amiază, cu CSM Slatina, a avut un debut identic cu cel din meciul cu SCM Craiova. Oltencele au marcat primele 3 goluri ale meciului, după care Brăila a înscris de 4 ori și a preluat conducerea în minutul 8, scor 4-3, după golul marcat de Quintino. În minutul 12 Rodrigues a dus Brăila la două goluri diferență, scor 7-3, dar oaspetele au marcat apoi de 3 ori la rând și au preluat conducerea, 7-8 în minutul 14. Până la pauză ambele echipe s-au aflat pe rând la conducere pe tabela de marcaj, iar după 30 de minute scorul a fost egal, 15-15.

În repriza a doua Brăila a marcat primul gol, prin Kurtovic, dar în minutul 38 Slatina a revenit în avantaj, scor 17-18 după un gol marcat de Chitacu. În minutul 42 a fost ultima dată când oltencele au fost în avantaj, scor 19-20, tot după un gol marcat de Oana Chitacu. Brăila a marcat apoi de 3 ori fără să primească gol, prin Udriștioiu, Gomes Da Rocha și Larissa Araujo și în minutul 47 scorul era 22-20. Au urmat cinci minute în care Dunărea nu a marcat și Slatina a egalat la 22 în minutul 52. Da Rocha, Tamires Araujo și Kurtovic au marcat pentru Brăila și în minutul 55 HC Dunărea conducea cu 25-22. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Rodrigues în minutul 58 și a stabilit scorul final, 27-24.

Victoria a fost umbrită de accidentarea lui Kanaval, care a părăsit terenul în minutul 2, după o accidentare la genunchi. Zilele viitoare handbalista din Belarus va face un RMN pentru a se stabili problema de la picior.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Kurtovic – 8 goluri (4 de la 7 m), Tamires Morena -5, Rodriguues -4, L. Araujo -4, Da Rocha -3, Quintino -2, Udriștioiu -1. Au mai jucat: Șerban, Caraman – portari, Balog (Safta), Kanaval, Sazdovska, Jacobsen, Coteț. Nu au fost utilizate: Epureanu și Terciu. Pessoa, accidentată, a stat în tribună.

În ultima etapă a turului Ligii Florilor, HC Dunărea Brăila va juca sâmbătă, 29 ianuarie, în deplasare, cu Dacia Mioveni. După 12 etape, HC Dunărea se află pe locul 5, cu 22 de puncte, dar are un meci restanță cu Măgura Cisnădie.

Exit mobile version