Handbalistele junioare IV de la LPS Braila merg la turneul final

IMG_9363
Handbalistele junioare IV de la LPS Braila merg la turneul final

Timp de 3 zile, sala de jocuri a LPS Brăila a fost gazda turneului semifinal al campionatului național de handbal junioare IV. La competiția de la Brăila au participat 8 echipe, împărțite în două grupe de câte 4. După o finală de luptă și rivalitate, atât pe teren cât și în tribune, LPS Brăila a pierdut meciul cu United Galați și s-a calificat la turneul final de pe locul 2. De la turneul de la Brăila, pe lângă United Galați și LPS Brăila, la turneul final s-au mai calificat CS Danubius 2010 Galați și CS OK Onești. Meciul pentru locurile 5-6, între LPS Iași și LPS Vaslui, s-a încheiat la egalitate, scor 18-18.

LPS Brăila, pregătită de profesorul Viorel Alexandru, a jucat în grupă cu Danubius Galați, LPS Iași și HC Buhuși, iar din cealaltă grupă au făcut parte United Galați, CS OK Onești, LPS Vaslui și LPS Focșani.

În primul meci din grupă, LPS Brăila a întâlnit pe HC Buhuși. Fetele lui Alexandru s-au impus fără drept de apel cu 27-11 (12-5). Pentru echipa din Brăila au marcat: Sara Hodiș -6 goluri, Laura Surdu – 6 (2 de la 7 m), Adelina Iordache -5, Claudia Stroe -5, Andreea Boboc -3 și Maria Alexandru -2. De la echipa din Huși, cele mai multe reușite le-a avut Larisa Răducanu, autoare a 5 goluri.

În al doilea meci din grupă, LPS Brăila a întâlnit pe LPS Iași, în fața cărora s-au impus cu 20-9 (10-3). Golurile fetelor de la LPS Brăila au fost înscrise de: Claudia Stroe -6 goluri (1 de la 7 m), Sara Hodiș -4 (1 de la 7 m), Adelina Iordache -3, Laura Surdu -3 (1 de la 7 m), Mădălina Toma -2 și Daniela Săbăduș -2. Pentru ieșence, Ana Pintilie și Daria Doban au marcat câte 3 goluri.

În derby-ul grupei, LPS Brăila a întâlnit pe Danubius 2010 Galați. A fost cel mai dificil meci din grupă pentru echipa antrenată de Viorel Alexandru, care la jumătatea primei reprize s-a văzut condusă cu 2-6. Diferența de 3-4 goluri s-a menținut până în minutul 17, când echipa din Galați a avut ultima dată 4 goluri avans, scor 6-10. Stroe a marcat de două ori la rând și a adus Brăila la două goluri în spatele gălățencelor, iar rezultatul primelor 20 de minute ale meciului a fost 9-11. Fetele de la Brăila au revenit mai motivate după pauză și au marcat de 4 ori consecutiv prin Laura Surdu, care și-a adus echipa în avantaj, scor 13-11 în minutul 27. gălățencele au mai reușit să egaleze de două ori, 13-13 și 14-14, apoi Brăila n-a mai cedat conducerea jocului pe tabela de marcaj și s-a desprins prima dată la 3 goluri, scor 18-15 în minutul 34. În minutul 38 Claudia Stroe a dus Brăila prima dată la 4 goluri avans, scor 21-17, pentru ca tot ea să înscrie și ultimele două goluri ale meciului, stabilind rezultatul final la 23-18 (9-11).

Pentru LPS Brăila au marcat: Claudia Stroe -12 goluri (1 de la 7 m), Laura Surdu -6 (2 de la 7 m), Mădălina Toma -2, Sara Hodiș -2 și Adelina Iordache -1.

Pentru Danubius Galați au marcat: Lavinia Miu -13 goluri, Elena Ciuntu -3, Violeta Lupea -1 și Denisa Bohociu -1.

Duminică dimineață s-au jucat meciurile de clasament, care aveau doar o miză a orgoliilor, primele două clasate ăn fiecare grupă fiind deja calificate la turneul final. În meciul pentru locurile 3-4 s-au întâlnit echipele clasate pe locurile 2 în grupe, Danubius Galați și CS OK Onești. Danubius s-a impus cu 24-21 (10-9) și a terminat turneul pe locul 3.

În finala turneului de la Brăila s-au întâlnit LPS Brăila și United Galați. După un meci de luptă și cu un duel sonor al galeriilor la nivelu Ligii Naționale, United s-a impus cu 18-16 (7-10). Meciul a fost unul cu dese răsturnări de scor, cu momente bune și mai puțin bune de ambele părți, în care portarii ambelor echipe au avut evoluții foarte bune. Galațiul a deschis scorul, Brăila a trecut în avantaj, scor 2-1, apoi din nou United a condus, scor 2-3. În minutul 14 Boboc a readus Brăila la conducere, scor 6-5. În minutul 18 Brăila a avut prima dată două goluri avans, scor 8-6, pentru ca la pauză să se intre la scorul de 10-7 pentru echipa antrenată de Viorel Alexandru.

După pauză, Brăila a avut ultima dată 3 goluri avans în minutul 22, scor 11-8, pentru ca în următoarele 9 minute să nu mai înscrie deloc și să primească 5 goluri, ceea ce a făcut ca echipa din Galați să revină în avantaj de două goluri, scor 13-11. Brăila a egalat la 13 în minutul 32 după reușitele realizate de Toma și Stroe și tot Stroe a egalat la 14 în minutul 35. Arsene a marcat de două ori pentru United și a dus tabela la 16-14 în minutul 36. Toma a redus din handicap, dar Martina Desantis a înscris de două ori pentru United și echipa antrenată de Daniela Asandei avea pentru prima dată 3 goluri în plus în minutul 38. Până la final Brăila a mai înscris o singură dată prin Hodiș, care a stabilit rezultatul final, LPS Brăila – United Galați 16-18 (10-7).

Pentru LPS Brăila au marcat: Claudia Stroe -8 goluri (2 de la 7 m), Sara Hodiș -4 (1 de la 7 m), Andreea Boboc -1 și Adelina Iordache -1.

Pentru United Galați au marcat: Flavia Călina -5, Andreea Arsene -5, Alessia Asandei -4, Martina Desantis -3 și Sorana Chiriac -1.

Lotul echipei LPS Brăila care a jucat la acest turneu a fost alcătuit din următoarele jucătoare: Alexandra Perianu, Nicoleta Petre, Daria Ene – portari; Daniela Săbăduș, Maria Alexandru, Laura Surdu, Mădălina Toma, Marin Melania, Andra Nistor, Andreea Boboc, Adelina Iordache, Sara hodiș, Claudia Stroe, Alice Lemnaru, Alina Bounegru.

 

 

Exit mobile version