Guvernul a luat act de demisia lui Cătălin Boboc și a emis hotărârea de încetare a mandatului său de prefect

În ședința din această seară a Guvernului au fost emise mai multe hotărâri de încetare a exercitării cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect sau subprefect din mai multe județe. Printre acestea se află și hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Brăila de către Boboc Cătălin, acesta urmând să intre în competiția electorală pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila.

Cătălin Boboc a anunțat în conferința de presă de astăzi că a înaintat în data de 5 august demisia sa din această funcție, iar în ședința din această seară s-a aprobat și hotărârea de Guvern.

În aceeași ședință le-au mai încetat exercitarea funcțiilor pentru prefectul județului Argeș, Soare Emanuel, prefectul județului Bacău, Miroșeanu Liviu Alexandru, prefectul județului Bistrița – Năsăud, Dolha Nechita-Stelian, prefectul județului Mehedinți, Pavel Cristinel și prefectul județului Vâlcea, Costea Tiberiu.

Pentru județul Argeș s-a emis și o hotărâre de încetare a exercitării funcției publice de subprefect a domnului  Bughiu Adrian-Dumitru, dar și de numire în funcția de subprefect a domnului  Cîrstea Corneliu. Subprefectul județului Vâlcea, Fârtat Sebastian a fost eliberat din funcție și a fost numit în funcția de prefect. De asemenea, a fost emisă hotărâre de încetare a mandatului de subprefect al județului Caraș-Severin de către Sărăor Elena-Adriana.

În aceeași ședință de Guvern a fost numit, cu caracter temporar, în funcția de prefect al județului Bacău Ailenei Sorin-Gabriel.

Exit mobile version