Guvernul a aprobat un memorandum de relocare în afara zonelor urbane a penitenciarelor din Brăila, Craiova, Târgu Jiu și Miercurea Ciuc

Penitenciar Braila

Penitenciar Braila

În ședința de Guvern din 21 martie 2024, Guvernul a aprobat un memorandum care prevede relocarea în afara orașelor a penitenciarelor din Craiova, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc și Brăila.

Beneficiile relocării închisorilor în afara zonelor urbane prezintă numeroase aspecte pozitive din perspectiva sistemului administrației penitenciare precum creșterea siguranței publice și îmbunătățirea condițiilor de detenție.

În vederea realizării acestui demers, Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate acestora  vor colabora cu autoritățile publice locale pentru a identifica cele mai bune decizii pentru procesul de relocare până la finele anului 2024.

Construirea unităților noi de detenție se va face cu respectarea normelor obligatorii privind condițiile de cazare a persoanelor private de libertate, iar terenurile sau construcțiile rămase ulterior relocării unităților penitenciare vor putea prelua funcțiuni de utilitate publică, în beneficiul comunității locale și în acord cu interesul public.

Exit mobile version