Generalul de brigadă Vasile Ionescu a fost trecut în rezervă

La data de 01 iulie 2021, în baza decretului președintelui României, Klaus-Werner Iohannis, generalul de brigadă Vasile Ionescu a fost trecut în rezervă.

Comandant al Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos” și al garnizoanei Brăila, a ocupat de-a lungul carierei diverse funcții în structuri din arma geniu la toate nivelurile ierarhice.

În ultima perioadă a carierei a asigurat îndeplinirea atribuțiilor funcției de locțiitor al șefului de stat major pentru operații la Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est din Statul Major al Forțelor Terestre.

Pregătirea sa militară cuprinde: Școala Militară de Ofițeri Activi de Geniu, Construcțtii și Căi Ferate ,,Panait Donici”, arma geniu, Facultatea de Comandă și Stat Major, specialitatea conducere interarme, Curs postuniversitar de perfecționare în conducere Forțe Terestre, Curs postuniversitar de perfecționare în conducere strategic (nivel JOINT).

Generalul de brigadă a obținut titlul de doctor în știiințe militare și informații în cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I”, în anul 2014.

Exit mobile version