Galerie foto: Proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”

Galerie foto: Proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”
Galerie foto: Proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”

Liceul  Teoretic „Nicolae Iorga” este implicat în Proiectul „Action!”, un proiect Erasmus+, în care are ca partenere unități școlare din Franța, Polonia, Spania și Turcia.          

În perioada 2- 8 aprilie 2017 a avut loc mobilitatea C3 în Aubenas- Franța, la care au participat cinci elevi de la Liceul Nicolae Iorga din Brăila: Balaban Veronica, Dumitrașcu Cătălina, Matei Gabriel, Mihalache Veronica și Staicu Andrei, însoțiți de 3 profesori: Doroftei Simona, Tudor Elena și Butoi Mirela. Fiecare zi a fost folosită într-un mod eficient pentru că au fost numeroase activități și sarcini de îndeplinit.

În prima zi, elevii și profesorii au participat la un Fesival de Film cu tema „Probleme ale secolului XX”. Astfel, au fost vizionate filmele propuse de fiecare țară participantă la proiect. În prima zi a rulat filmul francez „La loi du Marché”, filmul spaniol „El Desconocido” și filmul polonez „Suicide Room”, iar a doua zi filmul românesc „Closer to the Moon” de Nae Caranfil și filmul turcesc „Mustang”.

În zilele care au urmat, elevii participanți au avut de scris scenarii, apoi au filmat și au montat filme de scurt metraj, din genul thriller sau SF, cu tema Borders.

De asemenea, a fost vizionat un interviu cu regizorul Bart Mastronardi, cunoscut pentru filmele din genul horror, cum ar fi „Tales of Poe” și au avut loc și două întâlniri pe skype cu echipe de elevi din Polonia, Spania și Turcia.

[quote]Toți elevii au fost foarte încântați de aceasta experiență și de aceea se implică și participă cu mare interes. Mentionăm faptul că în luna februarie a fost realizată o întâlnire transnațională în Lodz, Polonia care a avut ca scop planificarea amănunțită a activităților de implementare și management a proiectului. Planificarea și discuțiile avute în Lodz pe tema filmelor și a activităților care se vor realiza s-a dovedit a fi un succes după mobilitatea din Franța unde s-au realizat toate activitățile propuse[/quote], a precizat coordonatorul proiectului, profesoara Doroftei Simona.

Exit mobile version