Foto: Societate comerciala sanctionata de comisarii Garzii de Mediu Braila cu o amenda de 60.000 de lei

Urmare a unei sesizari inregistrata la Garda Nationala de Mediu Comisariatul Judetean Braila, referitoare la activitatea unui agent economic care colecteaza diverse deseuri pe care le depoziteaza atat pe terenul proprietate cat si pe cele din vecinatate, comisarii GNM au constatat ca cele sesizate se confirma.

Pe amplasamentul in discutie s-au identificat depozitari in spatii neamenajate a unor deseuri rezultate din constructii si desfiintari, apreciate la 750 mc, precum si resturi vegetale.

Deoarece societatea a eliminat deseurile generate din constructii si desfiintari pe terenuri aflate in afara spatiilor autorizate in acest scop, incalcand astfel prevederile OUG nr.92/2021 privind regimul deseurilor, art.20, alin.(4), aceasta a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 60.000 lei.

Au fost impuse masuri de sistare a operatiunilor de depozitare a oricarui tip de deseu pe amplasamentul in cauza, precum si colectarea, transportarea si valorificarea/eliminarea deseurilor existente.

Exit mobile version