Folk de PO ST la Palatul „Lyra”

Proiectul Folk la Lyra prinde contur. După primul eveniment soldout, văd cum biletele pentru spectacolul din 28 februarie – Un show de PO-ST, cu poetul Sorin Poclitaru și folkistul cantautor Cătălin Stepa se vând nu chiar încet, ci sigur.

„Palatul Lyra Brăila continuă proiectul «Folk la Lyra» cu spectacolul din data de 28 februarie – Un show de PO ST, aducându-i în fața dumneavoastră pe poetul Sorin Poclitaru și pe folkistul Cătălin Stepa.

Sorin Poclitaru vine din Gura Humorului pentru un gen inedit de Stand-up poetry, un show absolut nou, dedicat persoanelor cu un extraordinar simț al umorului. Poeziile recitate de poet poartă publicul de la o stare la alta în ritm alert, stârnind lacrimi de râs, dar și de emoție, de la poezii care ironizează aproape orice aspect al cotidianului, până la poezii de dragoste care ating fiecare colț al inimii.

Momentele susținute de poet vor alterna cu cântecele sensibile ale lui Cătălin Stepa, cel care compune, cântă și duce mai departe o atât de «frumoasă povară» (după cum bine a spus Nicu Alifantis): numele Tatianei Stepa, vocea de aur a folkului românesc.

Cătălin Stepa vine din Lupeni, marcat de talentul și sensibilitatea mamei sale, Tatiana Stepa și având marele noroc să copilărească în lumea poeziilor puse pe muzică de către generația de aur a muzicii folk românești: Mircea Baniciu, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și mulți alții. Cu toate acestea, a început să cânte și apoi să compună abia la un timp după plecarea din această lume a Tatianei, la îndemnul lui Victor Socaciu și continuă într-un stil absolut propriu o frumoasă tradiție închinată romanticilor, indiferent de vârstă.

Sorin Poclitaru promite că la terminarea show-ului de/cu PO(clitaru) – ST(epa) veți fi râs și veți fi plâns, dar sigur veți întâmpina primăvara cu o cu totul altă stare de spirit”, spun organizatorii.

Bilete se pot cumnpăra pe IABILET.RO sau la tel: 0745.771120

Exit mobile version