Festivalul Lavandei din Bărăgan – bis

Festivalul Lavandei din Bărăgan, desfășurat în perioada 13-14 iunie, s-a bucurat de succes, mii de brăileni, ialomițeni, dar și din alte județe fiind dornici de a ieși în aer liber, în lanul cu lavandă.

Deși au avut și pierderi importante, din cauza celor care au smuls tufe întregi cu lavandă, organizatorii au decis să repete evenimentul în perioada 26-28 iunie, oferind noi motive de a petrece câteva ore sau chiar mai mult în lanul de lavandă, în comuna Bărăganu.

Programul pentru ediția a II-a a Festivalului Lavandei din Bărăgan este următorul:
Vineri, 26 iunie – 15:00 – 23.00
Sâmbătă, 27 iunie – 10:00 – 23.00
Duminică, 28 iunie – 10:00 – 20.00

De data aceasta accesul nu va mai fi gratuit în zona câmpului de lavandă, prețul biletului fiind de 10 lei. În prețul biletului sunt incluse: un buchețel de lavandă, accesul la workshop-uri, spectacole, ședințe foto.
Copiii au intrarea gratuită.

Ce poți face la festival:
Avem o serie de activități interesante și atractive pentru toate vârstele!
Vor și câțiva expozanți, producători locali cu ale lor creații faine, fructe proaspete, înghețată cu lavandă, burgeri și alte tipuri de mancare rapidă, limonadă, fotografii printate pe loc, cozi împletite, pictură pe față, tatuaje cu henna etc. Vor fi toate postate în eveniment, pe rând!
Vedeta evenimentului este lavanda, bucurie pe care vrem să o împărtășim tuturor!
” spun organizatorii.

Programul recomandat:

Vineri, 26 iunie
• 20.00 Expoziție de caricatură – Costel Pătrășcan
• 21.00 Filmul „Ladies in lavender”, cu participarea excepțională a doamnei  Irina Margareta Nistor, proiectat pe un ecran de mari dimensiuni în lanul de lavandă.
Sâmbătă, 27 iunie
• 19:30 Concert Carré de folk – Folk cu parfum de lavandă (partea I)
• 21:00 Show de caricatură comentată de Costel Pătrășcan
• 21:30 Concert Carré de folk – partea II
• 22:00 Vom observa cerul prin telescop și vom asculta povești despre stele, planete, lună și soare, toate datorită invitatului nostru special Adrian Sonka, directorul Observatorului Astronomic din București.
• În paralel, vom avea și un atelier de astrofotografie.
Ateliere pe parcursul celor 3 zile:
• «Cum se obține uleiul esențial de lavandă?» – vizită în fermă, la instalația de distilat. Va fi perioada recoltării, un moment perfect pentru a vedea ce se întâmplă cu floarea de lavandă.
• «Cum se fac aranjamentele cu lavandă Blue Scent?» – luate fir cu fir, pe alese, veți putea vedea munca din spatele elementelor de decor cu lavandă.

Atelierele vor fi susținute la cererea publicului.

Alte atracții: plimbare cu căruța, workshop-uri, ședințe foto in lavandă, turul distileriei, plimbări cu bicicleta, campare cu cortul, yoga în lan. Vom mai anunța și altele!”, precizează organizatorii.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/events/1629431743901980/?active_tab=about

Exit mobile version