Ferestre către cunoașterea istoriei naționale și europene

Ferestre către cunoașterea istoriei naționale și europene
Ferestre către cunoașterea istoriei naționale și europene

Vineri, 5 mai 2017, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a primit vizita mai multor elevi care au marcat într-un mod deosebit „9 Mai -Ziua Europei”, în cadrul proiectului intitulat „Identitate Națională – Identitate Europeană. Ferestre către cunoașterea istoriei naționale și europene”, realizat de Școala Gimnazială Mircea Vodă și coordonat de profesorul Săndica Aramă.
Elevi de la Școlile Gimnaziale din Mircea Vodă, „Mihu Dragomir” Brăila, „Fănuș Neagu” Brăila și de la Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” din Ianca au participat la mai multe activități pentru a marca acest eveniment. Aceștia au participat la un vernisaj al lucrărilor realizate de ei, dar și la vernisajul expoziției de la Secția Împrumut Carte pentru Adulți pe tema Zilei Europei, realizată de către bibliotecarul Doina Lalu care le-a și vorbit despre titlurile prezente în expoziție.
Despre momentul 9 Mai și semnificațiile acestuia le-a vorbit chiar coordonatorul proiectului, profesorul Săndica Aramă. În plus, tinerii au avut posibilitatea să-și prezinte lucrările în fața colegilor. Cei mai curajoși dintre ei au primit cărți din partea bibliotecii.
Activitatea a continuat cu o vizită de prezentare în bibliotecă, ghid fiindu-le Valentina Chiriac, șef Birou în cadrul instituției publice. Ultimul popas a fost la Sala de Lectură unde adolescenții au participat la o prezentare, realizată de Valentina Chiriac, a tuturor activităților desfășurate în bibliotecă, au aflat mai multe despre “Clubul de vacanță” și au participat la un concurs de Ziua Europei. Și de această dată cei mai buni dintre ei au fost recompensați cu premii constând în cărți, oferite de bibliotecă, dar au primit și diplome de participare și materiale informative despre Europa și Comisia Europeană de la Centrul Europe Direct Brăila.
Gândurile lor legate de Europa au fost scrise pe mânuțe de hârtie și au rămas mărturie pe un panou în cadrul expoziției de la Secția Împrumut Carte pentru Adulți, textele putând fi admirate de către toți brăilenii care trec pragul Bibliotecii Panait Istrati. 

Exit mobile version