Actualitate

Explozie de cazuri de COVID-19 la nivel național. Nici un caz în plus la Brăila, în ultimele 24 de ore

Explozie de cazuri de COVID-19 la nivel național. Nici un caz în plus la Brăila, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). La Brăila numărul de cazuri a rămas 227. Dintre pacienții confirmați la Brăila, 120 au fost externați (vindecați și asimptomatici după 10 zile), iar 100  pacienți sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Numărul de pacienți asimptomatici a suferit modificări față de ziua anterioară ca urmare a actualizării datelor de către unitățile sanitare, în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 1.687 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, dintre care 7 pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 450 de noi cazuri de îmbolnăvire, niciunul în Brăila.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți, cel mai mare număr din perioada de stare de alertă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 787 de persoane. Alte 59.414 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1181 de persoane, aflate în izolare voluntară și 23 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 10.371 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1201 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. 

În ceea ce privește raportarea IPJ Brăila, în ziua de 1 iulie 2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.247 de persoane și a 65 de societăți comerciale. 

De asemenea, polițiștii au depistat două persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •