Actualitate

Explozie de cazuri confirmate cu COVID, atât în Brăila cât și în țară

Explozie de cazuri confirmate cu COVID, atât în Brăila cât și în țară

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 155 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 39 au fost declarate vindecate și externate, iar alți 12 pacienți asimptomatici au fost externați în urma noului ordin al ministrului Sănătății, potrivit căruia, pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare pot fi externați după minim 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare. Același document mai spune că pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Totodată, pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 19 de cazuri noi la Brăila.

Până astăzi, 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 460 noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, 98 de pacienți sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Brăila, printre care și 3 copii cu vârste de 2,4 și 5 ani. Alți 6 paciență confirmați în Brăila au decedat. Menționăm că cele două decese s-au înregistrat în noaptea de miercuri, 24.06.2020 spre joi, 25.06.2020 și este vorba despre paciente cu vârste de 72 și respectiv 74 de ani, cu multiple comorbidități, printre care și insuficiență cardiacă.

Astăzi, 25.06.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1393 de persoane, aflate în izolare voluntară și 39 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Menționăm că 9546 de persoane  au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1181 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.149 de persoane. Alte 72.658 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •