Exerciții de simulare a intervențiilor în situații de urgență

În cadrul programului de pregătire, subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila au desfășurat astăzi, 22.11.2022, exerciții cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea unor situații de urgență.

Detașamentul 1 de pompieri Brăila pentru gestionarea unei situații de urgență generat de un accident rutier care a avut loc la intersecția dintre Șoseaua Focșani (DN 22) și Șoseaua de Centură (DN 2B) a municipiului Brăila, unde au fost implicate o autoutilitară încărcată cu ambalaje de carton și un autoturism. În urma accidentului o persoană a rămas încarcerată în autoturism, iar autoutilitara a luat foc;

Detașamentul 2 de pompieri Brăila pentru gestionarea unei situații de urgență generat de un accident rutier care a avut loc în localitatea Chiscani, fiind implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de iluminat, conducătorul auto rămânând încarcerat;

Garda de intervenție Ianca pentru gestionarea unei situații de urgență generat de un accident rutier care a avut loc pe DJ 211 spre localitatea Bordei Verde, unde au fost implicate un autotren încărcat cu lemne și un autoturism. În urma coliziunii remorca autotrenului a luat foc, iar în autoturism a rămas o persoană încarcerată;

Garda de intervenție Făurei pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință din localitatea Făurei. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției exista posibilitatea extinderii incendiului la anexele gospodărești aflate în apropiere.

Garda de intervenție Însurăței pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință din localitatea Însurăței. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției exista posibilitatea extinderii incendiului la o clădire învecinată construită din material lemnos.

Prin desfășurarea unor astfel de exerciții se urmărește antrenarea comandanților intervenției, organizarea și coordonarea acțiunilor, perfecționarea pregătirii personalului  privind cunoașterea procedurilor specifice de intervenție și de organizare, încă din primele momente, a operațiunilor de căutare-salvare a persoanelor vătămate.

Aceste exerciții se desfășoară lunar, urmărindu-se acoperirea tuturor tipurilor de risc din zona de competență a fiecărei subunități.

Exit mobile version