Eveniment educativ dedicat conducătorilor auto și liceenilor: ”0 ALCOOL= 0 PROBLEME”

La data de 15 și 17 martie a.c., în intervalul orar 10:00-12:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu OMV Petrom, au organizat un eveniment educativ dedicat conducătorilor auto și liceenilor cu privire la efectele pe care consumul de băuturi alcoolice și substanțe cu efect psihoactiv le au asupra capacității de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice.

La nivel național se derulează proiectul ”0 ALCOOL= 0 PROBLEME”, ce are ca scop conștientizarea conducătorilor auto cu privire la conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor cu efect psihoactiv.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul I.P.J. Brăila, împreună cu reprezentanții OMV Petrom au desfășurat activitatea educativă în stațiile de carburanți situate pe DN 2B, în apropiere de localitatea Filipești și Oprișenești, la care au participat conducători auto și elevi din cadrul liceelor Ianca și Făurei, posesori de permis de conducere ori aflați în curs de dobândire a acestuia.

Cu această ocazie beneficiarilor le-au fost prezentat normele rutiere care reglementează acest domeniu, fiindu-le oferite flyere cu mesaje educative elevilor și profesorilor.

Participanții au experimentat ochelarii care simulează efectele consumului de alcool și a substanțelor cu efect psihoactiv și au fost făcute testări demonstrative cu aparatele etilotest și etilometru. Totodată, au fost prezentate regulile de circulație și importanța cunoașterii acestora pe termen lung.

Exit mobile version