Evaluarea activității IJJ Brăila în anul 2020

Astăzi, 18 ianuarie a.c., în sala “Panait Istrati”  a Teatrului “Maria Filotti” , a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila pe anul 2020.

La activitate a participat subprefectul judeţului Brăila, doamna Vâlcu Vasilica, şefii instituţiilor din sistemul de apărarea naţională şi siguranţă publică din judeţul Brăila, reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare şi personalul unităţii.

Activitatea a fost condusă de domnul inspector şef, colonel Moţ Vasile, care a evidenţiat rezultatele obţinute, greutăţile întâmpinate, conturând şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2020.

Conform bilanţului prezentat, în anul 2020, efective din cadrul Jandarmeriei Brăila au executat : 4618 misiuni de menţinere a ordini publice, 577 misiuni de asigurare a ordinii publice, 155 acţiuni de intervenţie, din care 127 intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 28 intervenţii pentru rezolvarea altor situaţii, 262 misiuni de asigurare executate premergător şi pe timpul desfăşurăriialegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27.09.2020 și alegerilor pentru pentru Senat și Camera Deputaților din data de 06.12.2020, 272 acțiuni independente în medii și locuri ce implică aglomerări de persoane din municipiul Brăila și în zonele de așteptare (stații de autobuz, gară C.F.R.), în scopul verificării respectării măsurilor specifice pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2,168 activităţi de verificare a persoanelor izolate la domiciliu,645 de activități operative în sistem integrat în scopul verificării respectării Ordonanțelor Militare.

Un obiectiv prioritar  stabilit la  nivelul Jandarmeriei Brăila a fost reprezentat de creşterea gradului de siguranţă al elevilor, personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta, zona adiacentă şi pe traseele de deplasare din zona celor 33 unităţi de învăţământ aflate în competenţa unităţii, jandarmii brăileni au executat 243 misiuni de menţinere a ordinii publice în proximitatea unităţilor şcolare.

Pe linia combaterii faptelor de natură penală, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, în anul 2020, au fost constatate 145 de infracţiuni, fiind depistaţi în flagrant 172 făptuitori, ce se regăsesc în 129 dosare instrumentate. Cele 129 de dosare întocmite au fost înaintate organelor de poliţie competente.

Pe linia constatării şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, agenţii constatatori din cadrul Jandarmeriei Brăila au constatat şi aplicat 5243 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.820.800  lei.

O componentă  prioritară a activităţii din anul 2020 a constituit-o dezvoltarea programelor de prevenire antiinfracţională si antivictimizare, fiind desfăşurate 276 acţiuni de prevenire a manifestărilor antisocial deviante, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea violenţei în şcoli şi a violenţei intrafamiliale, conştientizarea incidenţei consumului de alcool, droguri, tutun în rândul tinerilor.

Exit mobile version