Eliminare prematura la New Haven

Eliminare prematura la New Haven
Eliminare prematura la New Haven

Campioană en-titre la turneul de la New Haven Connecticut Open, Simona Halep a fost eliminată în meciul de debut de Magdalena Rybarikova. Slovaca Rybarikova a câștigat în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-3, în fața numărului doi mondial, Simona Halep, după un meci care a durat o oră și 58 de minute. Simona avea de apărat cele 470 de puncte câștigate anul trecut la turneul american, dar anul acesta a primit doar 55 de puncte în clasamentul WTA, dar avea de apărat 470 de puncte la New Haven. Totuşi, în urma acestei înfrângeri, Simona Halep nu va pierde locul 2 în clasamentul WTA în această săptămână.

Simona a avut un prim set inexplicabil de slab cu slovaca și după ce a avut minge de break la 1-1, a pierdut ghemul și apoi și-a pierdut serviciul la zero. Simona a reușit să facă re-breakul imediat și părea să revină, dar a pierdut următoarele 3 ghemuri, dintre care două pe propriul serviciu.

În setul 2 Simona a început foarte bine și a condus cu 4-0, a început să cedeze teren și după un ghem câștigat greu pe serviciul adversarei a făcut 5-2 și a servit pentru set. Simona a avut două mingii de set, dar ți-a pierdut serviciul și apoi Rybarikova s-a apropiat la 5-4. Halep a servit din nou și a încheiat setul 2 cu 6-4, ducând meciul în decisiv.

În setul al treilea, s-a mers cap la cap, fiecare jucătoare realizându-și serviciul, dar în ghemul 6, după ce a avut 40-0 pe serviciul ei, Simona a pierdut 5 mingii consecutive cedându-i ghemul jucătoarei din Slovacia. Seria neagră a Simonei a continuat și în ghemul următor, când a pierdut primele 3 mingii, dar după ce a revenit la 30-40 a pierdut ghemul pe serviciul adversarei. Simona și-a făcut apoi serviciul și a avut două mingii de break pentru a face 4-5. Rybarikova a revenit și a avut o primă minge de set, salvată de Simona, dar la a doua minge de set a slovaka și-a adjudecat ghemul, setul și meciul, realizând una dintre surprizele acestui turneu, eliminarea principalei favorite încă din optimi.

Pentru Simona Halep urmează US Open, turneu care își va începe meciurile de pe tabloul principal luni 25 august.

Exit mobile version