Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine

Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine
Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine

 

Timp de două ore și jumătate, în sala de spectacole a Casei Tineretului s-a desfășurat premierea celor 15 elevi de clasa a VIII-a și a XII-a și a cadrelor didactice pregătitoare, care au obținut rezultate excepționale la examenele Evaluării Naționale și Bacalaureatului. La eveniment au fost invitați ministrul Educației, Remus Pricopie, și fostul ministru, Ecaterina Andronescu, actualmente senator PSD și președinte al Comisiei de Educație din Senatul României. În sală au mai participat consilieri municipali și județeni, directori ai instituțiilor publice locale, profesori și elevi.

Muzica și dansul au deschis ieri festivitatea de premiere a elevilor care au obținut note de 10 la examenele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Autoritățile locale au oferit diplome de excelență și sume de bani atât elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, cât și cadrelor didactice care i-au pregătit pe copii, astfel încât să obțină rezultate remarcabile, lucru care a dus la poziționarea județului nostru pe prima treapta a podiumului, având o promovabilitate de 87,14%, peste media pe țară. În total au fost 76 de premianți.

Printre cei prezenți la manifestare s-au aflat președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, primarul municipiului, Aurel Simionescu, inspectorul general școlar – Iulian Danielescu, consilieri municipali și județeni, reprezentanți ai instituțiilor publice locale și ai unităților de învățământ din municipiu și județ, elevi. De la eveniment nu au putut lipsi ministrul Educației, Remus Pricopie, și fostul ministru Ecaterina Andronescu, actualmente președinte al Comisiei de Educație din Senatul României.

Gheorghe Bunea Stancu, președintele CJ Brăila, a declarat:

Consider că meritați această recompensă. Continuăm tradiția din ultimii 3 ani. Ne înclinăm în fața profesorilor și elevilor care au obținut rezultate excepționale, făcând ca Brăila să se situeze și-n acest an pe locul întâi privind promovabilitatea la Evaluarea Națională și pentru a treia oara consecutiv la Bacalaureat.

Iulian Danielescu, inspectorul general școlar, a precizat că această premiere, la fel ca și cea din decembrie, reprezintă un adevărat catalizator pentru tot învățământul brăilean.

Iulian Danielescu a spus:

Am auzit mulți elevi spunând că sunt hotărâți să ia și banii de la Guvern și cei dați de administrația locală. Iată că se schimbă optica, în sensul că dacă în urmă cu 10 ani spuneam că matematica este regina concursurilor naționale, acum elevii se prezintă la concursurile unde pot obține rezultate și mai bune pentru a primi acești bani.

 

Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine

 

Abia putându-și stăpâni emoții și cu lacrimi în ochi, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a menționat că de fiecare dată vine la Brăila cu bucuria faptului că aici se naște și crește performanța în educație.

Ecaterina Andronescu a declarat:

Brăila este pentru mine, de multă vreme, un oraș la care mă uit cu foarte mare atenție. Poate pentru că Brăila, ca și Turnu Severin și Chișinău, sunt primele 3 orașe ale României și Moldovei care au fost sistematizate, fiecare în felul lui, la începutul secolului al XIX-lea. Poate pentru că Brăila, ca și Iașiul, poate fi numit „orașul școalelor”. Dragi elevi, ați devenit liderii generației voastre, o calitate care poate nu o valorificați la dimensiunea pe care ați reușit să o obțineți. De acum încolo există foarte multe așteptări de la voi. Ați urcat pe o scară și e foarte greu să vă mențineți acolo, dar trebuie s-o faceți. O țară, o societate, o comunitate nu se poate ridica decât prin elite și lideri. Ca urmare, așteptările celor din jurul vostru sunt extraordinare nu numai pentru a vă încuraja să mențineți și sa creșteți performanța, ci pentru că societatea are nevoie de voi și pentru că alții au creat școlile acestea. Pentru că ceea ce avem noi în România o datorăm marilor personalități pe care acest neam le-a avut, care au văzut cum putem să ne înălțăm între națiile importante ale acestei lumi, iar eu cred că aveți o datorie față de țară, să întoarcem țării câte ceva din ce ea a investit în noi și a dat pentru noi. Chiar dacă vă vom încuraja să urmați cursuri la diferite școli în altă parte, eu vă încurajez să vă reîntoarceți în țară, pentru că aici sunt moșii și strămoșii noștri, aici vă sunt rădăcinile și aici avem fiecare dintre noi obligația să facem ceva pentru semenii noștri să fie un pic mai bine. Vă felicit pentru rezultatele obținute și vă așteptăm la universitățile din țară.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a ținut să precizeze că având în vedere că doi ani la rând a fost prezent la Brăila cu ocazia premierii elevilor merituoși ai urbei de la Dunăre, consideră că nu are rost să se întrebe unde se va afla anul viitor pe această vreme, pentru că este sigur că va fi la Brăila.

Remus Pricopie a spus:

Avem o tradiție și după cum se poate vedea acest exemplu este urmat și de alte județe, pentru că trebuie să premiem elevii și profesorii care au obținut rezultate foarte bune. Și noi la Guvern am preluat această idee și am premiat elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, dar și profesorii. Vă felicit elevi și profesori pentru ceea ce ați făcut și faceți pentru orașul vostru și întreaga țară.

Reamintim că urmare a faptului că Brăila s-a clasat pe locul întâi pe țară obținând o promovabilitate de peste 70% la examenele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, consilierii municipali și cei județeni au aprobat acordarea de stimulente bănești pentru cei 15 elevi și 22 de profesori pregătitori, în valoare de 3.000 lei, respectiv 1.160 lei impozabili. La examenul de Bacalaureat din 2014, sesiunea din iunie – iulie, s-a înregistrat o rată a promovabilității de 77,82%  la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de stat din județul Brăila, față de 59,25% la nivel național. La Evaluarea Națională, procentul de promovabilitate a fost de 87,14%. În municipiul Brăila, 10 unități de învățământ au obținut un procent de promovabilitate mai ridicat decât cel național. La Evaluarea Națională, 31 de unități de învățământ au obținut rezultate foarte bune, peste procentul național de promovabilitate de 70,80%.
Mai jos puteți vedea care sunt elevii, profesorii și unitățile de învățământ care au dat tot ce se putea ca Brăila să fie pe primul loc la învățătură.

 

Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine

Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine

Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine

Elevii si profesorii merituosi au fost premiati cum se cuvine

 

 

Exit mobile version