Elevii de la Școala Gimnazială „Costache Grigore Șuțu” din localitatea Șuțești au sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună

Reuşita unui lucru depinde foarte mult de felul cum îl începi. Când porneşti cu încredere, cu entuziasm şi cu tenacitate ai toate şansele să duci la bun sfârşit ce ai început. Cadrele didactice și elevii de la Școala Gimnazială „Costache Grigore Șuțu” din localitatea Șuțești și-au dorit să sărbătorească Ziua Internațională a Cititului Împreună altfel decât până acum, de aceea l-au invitat miercuri, 14 februarie, la școala lor pe Liviu Chifane, profesor, scriitor, doctor în filologie, ca să le vorbească despre carte, despre copilărie, despre bucuria lecturii.

Activitatea a avut loc la biblioteca școlii, fiind moderată de doamna profesor de limba și literatura română Jilavu Emilia și găzduită de doamna bibliotecar, profesor pentru învățământul primar Ivan Toică Mariana. La acest emoționant eveniment au participat atât elevi de la ciclul primar, cât și de la gimnaziu, însoțiți fiind de doamnele învățătoare, Ivan Toică Mariana și Ecaterina Ana Maria, și de doamna profesor Emilia Jilavu. Cititorii în formare au manifestat interes pe parcursul activității, bucurându-se de tot ce a prezentat domnul Liviu Chifane și făcând cu mare interes bărcuța ce duce cu gândul la opera “Copilul Deltei”, unul dintre cei cinci “copii” ai scriitorului brăilean.

Și pentru ca ziua să fie perfectă, cele 100 de cărți donate de Fundația “Îmi pasă” au ajuns la școala Gimnazială „Costache Grigore Șuțu” din localitatea Șuțești tot ieri, ca o binecuvântare pentru ceea ce încercăm să facem pentru elevii noștri.

Prin urmare, cadrele didactice și elevii de la școala din Șuțești sunt recunoscători pentru tot ce au primit în această minunată zi dedicată cărții, că doar “Nu-i navă să ne poarte-aşa departe, / Înspre alte ţinuturi, ca o carte”, cum afirma Emily Dickinson.

”Mulțumim cu recunoștință, domnule scriitor Liviu Chifane, dar și domnilor directori, prof. Roșioru Silviu-Stelică și Tănase Alin Gabriel! Cuvântul cheie potrivit pentru această zi este EMOȚIE. Să ne ajute Dumnezeu să ne bucurăm de cât mai multe zile ca aceasta!” au transmis organizatorii acestui eveniment.

Exit mobile version