Ediția a XV-a a Festivalului național de muzică folk Chira Chiralina a fost un real succes. În ambele seri sala a fost arhiplină

La sfârșitul săptămânii trecute, în Sala de la Casa Tineretului din Brăila a avut loc a 15-a ediție a Festivalului național de folk Chira Chiralina, un concurs în care nivelul concurenților a fost unul foarte ridicat, ceea ce a făcut misiunea juriului format din: Ducu Bertzi – președinte juriu, Narcisa Suciu, Marius Matache, Raul Ionuț Badale, Ștefan Stănescu, destul de dificilă în a desemna câștigătorii celor șase premii puse în joc de organizatori.

Marele Premiu în valoare de 4000 lei a fost câștigat de Ana-Maria Ivan din Râmnicu Vâlcea, care a primit și Trofeul Festivalului, acordat anul acesta pentru prima dată.  

Premiul I în valoare de 2500 lei a fost câștigat de Ana-Maria Filip, din Iași, studentă la facultatea de Medicină. 

Premiul II în valoare de 2000 lei a fost câștigat de Trupa Omnis, din București, dar cu componenți provenind din Bușteni/Moinești/Brașov. 

Premiul III în valoare de 1500 lei a fost câștigat de Grupul Zori, format din două fete, una din Tg. Neamț și cealaltă din Brașov, ultima cântând cu vioara și în Trupa Omnis.

Premiul pentru cea mai bună creație i-a fost acordat lui Jacqueline Alessia Crăciun, din Craiova, și a avut o valoare de 1000 lei. 

Premiul pentru virtuozitate instrumentală în valoare de 1000 lei a fost câștigat de Marius Barbu, care a cântat la chitară în Trupa Omnis. 

În concurs au fost și trei tinere din Brăila, dar nu au obținut niciun premiu.

În cea de-a doua seară au susțint recitaluri: Diana Porca – câștigătoarea ediției 2021, Narcisa Suciu & Ciprian Mateian, Mihai Mărgineanu & Band. În prima seară au susținut recitaluri Trupa ”Fără Zahăr” și Ducu Bertzi.

Exit mobile version