Echipa Școlii gimnaziale Petre Carp din Tufești s-a calificat la faza națională a ONSS rugby tag pentru echipe de gimnaziu

Sâmbăta,  13 aprilie 2024, pe stadionul de rugby Printul Ghica din Buzău s-a desfășurat faza de zonă a ONSS la rugby tag pentru ciclul gimnazial. Au participat echipele calificate din faza județeană, din Brăila, Galați, Buzău, Vrancea, Constanța și Tulcea. Județul Brăila a fost reprezentat de echipa Scolii Gimnaziale P. Carp Tufești (prof. Cocîrlea Cătălin).

Echipele au fost împărțite în două serii. În Seria A au fost repartizate echipele din județele Galați, Brăila, Buzău, iar în seria B au fost Tulcea, Vrancea, Constanța. Echipa din Tufești a obținut în serie următoarele rezultate: 7-6 cu Buzău și 12-7 cu Galați. Apoi, în semifinala cu  echipa din Tulcea scorul a fost 9-6 in favoarea echipei din Tufești. În finala mică, echipa din Tulcea a câștigat meciul cu Vrancea, scor 5-3. În finala mare echipa din Tufești a întâlnit din nou echipa din Galați, pe care a învins-o cu scorul de 15-9.

În urma acestor rezultate clasamentul final a fost următorul:

1.  Brăila

 2. Galați

3. Tulcea

4. Vrancea

5.Buzău

6. Constanța

Echipa din Tufești a avut următoarea componență: Meleacă Ștefania Daniela, Traci Silvia Daria, Mircea Andreea Teodora (1 eseu), Mălureanu Denisa Maria (1eseu), Ilie Cătălin (5 eseuri), Ilie Alin (15 eseuri), Ilie Andrei (14 eseuri), Dumbravă Vasilică Sorin (1 eseu), Cocoș Marinel Ovidiu (1 eseu), Dubleschi Ștefănuț (2 eseuri), Drăghici Stănică Maricel (3 eseuri) și Colțea Andrei.

De menționat ca performanta echipei din Tufești nu este întâmplatoare, domnul profesor Cocîrlea Cătălin se ocupă de mulți ani de pregătirea echipei de rugby, participând cu regularitate la toate competițiile de rugby tag”, a declarat prof. Lician Dan Niculescu, președinte Rugby Club Brăila.

Echipa Școlii Gimnaziale Petre P. Carp din Tufești va reprezenta județul Brăila la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la rugby tag care se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 27-29 aprilie 2024.

Exit mobile version