După un meci modest de ambele părți, Dacia Unirea Brăila și Viitorul Ianca au terminat la egalitate meciul din prima etapă din play-out

Sâmbătă după amiază, pe o vreme excelentă pentru fotbal, pe stadionul Municipal din Brăila s-a jucat meciul dintre Dacia Unirea Brăila și Viitorul Ianca, care a contat pentru etapa I din seria a II-a a Ligii a 3-a la fotbal. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), un rezultat echitabil după aspectul jocului, dar care nu avantajează niciuna dintre echipe.

Meciul părea că va începe în forță, după ce în chiar primul minut, când Mohammed a pătruns în careu, dar a fost deposedat la 8 metri de poartă de Defta, care a trimis în corner. În minutul 2 Koko Dedan a reluat din colțul careului de 6 metri, dar a trimis mult peste transversala porții apărate de Gabor. Viitorul Ianca a avut o primă situație de gol în minutul 13, când Moroianu a reluat fără preluare de la 13 metri, a șutat pe colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Moisoiu.

Jocul a început să devină anost, ambele echipe reușind cu greu să se apropie de careul advers. În minutul 35 Coman a scăpat spre poarta celor de la Dacia Unirea, dar mingea a fost trimisă prea tare și Moisoiu a ieșit și a blocat din piciorul atacantului de la Ianca. Patru minute mai târziu, Mădălin Calu a intrat în careul gazdelor și a șutat de la 14 metri lateral dreapta, dar șutul a fost blocat de portarul Moisoiu. În minutul 45 Eloh a șutat din interiorul careului, dar a trimis peste transversală și scorul la finalul primei reprize a rămas 0-0.

În minutul 50 Viitorul Ianca a avut o lovitură liberă de la circa 24 de metri, ușor lateral stânga, dar Trandafir a șutat peste transversală. În minutul 53 Al. Duțu a pătruns în careu, în lateral dreapta, dar șutul său pe colțul scurt nu a nimerit cadrul porții oaspeților. Peste două minute Mădălin Calu a fost faultat în zona colțului careului mare. De data aceasta cel care a executat a fost Marius Coman, care a trimis peste zid, în vinclul de la colțul lung, 0-1.

În minutul 62, la un corner de pe stânga, Baștiurea a executat în careu, le linia de 6 metri, dar devierea lui Amara Toure a trecut pe lângă poartă. Dacia Unirea Brăila a beneficiat de o lovitură liberă de la circa 27 de metri, Amara Toure a șutat peste zid, dar pe centrul porții, și Gabor a reținut fără probleme. Peste trei minute, Sava a executat o lovitură liberă de la 17 metri, ușor lateral dreapta, dar șutul său, pe colțul scurt, a fost respins de Păvălache de la 3 metri de poartă.

În minutul 85 arbitrul a dictat penalty, pentru un fault în careu a lui Moroianu asupra lui Toure, asta deși jucătorul Daciei Unirea a fost cel care a încercat să lovească mingea cu capul de la semi înălțime. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Dedan Koko, care a șutat în dreapta, în timp ce portarul s-a aruncat în colțul opus, iar scorul a redevenit egal din minutul 87, 1-1, rezultat cu care avea să se și încheie partida de pe Municipalul brăilean.

Dacia Unirea Brăila: Moisoiu – Eloh, Igwe, Sava, Simion – Bașturea (min. 82 Ad. Ghiță), Amara Toure, Mohammed (min. 73 Altay Kayalik), S. Turcu (min. 59 Boroditenco) – Dedan Koko, Al. Duțu

Viitorul Ianca: T. Gabor – M. Tudor, Defta, Moroianu, Păvălache – Trandafir, Neicu, Filip Dima (min. 81 I. Comșa), D. Cheleș (min. 59 G. Oprea) – Mădălin Calu (min. 90+2 M. Maiman), Marius Coman

Dacia Unirea este pe locul 2 în grupa de play-out în seria a II-a din Liga a 3-a, cu 23 de puncte, iar Viitorul Ianca a scăpat de penultimul loc și se află pe poziția a 4-a în clasament, cu 15 puncte. În etapa a 2-a din play-out Dacia Unirea Brăila va juca vineri, 5 aprilie, de la ora 17.00, în deplasare, cu CSM Râmnicu Sărat. În aceeași etapă, sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17.00, Viitorul Ianca va juca la Plopu, cu ACS Hamangia Baia.

Exit mobile version