După un început slab de meci, Dunărea Brăila a învins la 4 goluri pe HC Zalău

HC Dunărea Brăila a obținut al doilea succes consecutiv în returul Ligii Florilor, după victoria în deplasare cu HC Zalău, din etapa a 15-a. Meciul cu echipa lui Gheorghe Tadici nu a fost unul foarte ușor, mai ales că în primele 14 minute fetele lui Buceschi au marcat doar două goluri și au primit 8. În cele din urmă, handbalistele de la Brăila s-au regrupat și au întors rezultatul reușind să se impună la 4 goluri diferență, scor 23-27.

Zalăul a început în forță și a marcat primele 3 goluri ale meciului, Dunărea reușind să înscrie prima dată în minutul 4, prin Gonzalez. Degringolada din echipa brăileană a continuat și în minutul 13 scorul era 8-2! Costică Buceschi a cerut time-out și după ce le-a mustrat pe fetele sale, acestea au intrat pe teren mai concentrate și au reușit să înscrie de 5 ori fără să primească gol și să reducă handicapul la un singur gol. Gazdele au marcat următorul gol abia în minutul 24, când brăileanca Gabriela Vrabie a înscris pentru 9-7. Balog, Udriștioiu și Gomes da Rocha au marcat pentru Brăila, și echipa de la malul Dunării a preluat conducerea în minutul 27, scor 9-10. Liscevic a dus Brăila la 3 goluri avantaj în minutul 29., iar Vrabie a stabilit scorul primei reprize.

După oauză, primele care au marcat au fost handbalistele de la Brăila, prin Da Rocha. Mihart și Berbece au redus handicapul la un gol, în minutul 34, scor 13-14. În minutul 39 Gomes da Rocha a refăcut avansul de 3 goluri pentru Brăila, 15-18. În minutul 46 gazdele au egalat la 19, după golul marcat de Naumenko. Liscevic a marcat pentru Brăila, dar Prycop a egalat din nou, 20-20. Liscevic și Fais Munhoz Araujo au dus din nou Brăila la două goluri avans, iar ultimul gol al meciului a fost marcat de Liscevic, în minutul 60, care a făcut pentru prima dată ca Brăila să se distanțeze la 4 goluri, 23-27. 

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Liscevic -10 goluri, Fais Munhoz Araujo -4, Da Rocha -3, Udriștioiu -2, Quintino -2, Balog -2, Sazdovska -2, Gonzalez -1, Venancio -1. Șerban a avut 2 intervenții, iar Pessoa a avut 5 intervenții. Au mai jucat: Severin, Lavko, De Souza. 

După 15 etape, HC Dunărea este pe locul 6, cu 28 de puncte, iar în etapa următoare va juca pe teren propriu, miercuri, 15 februarie, de la ora 17.30, cu SCM Rm. Vâlcea. 

„Mă bucur că am câștigat pentru puncte dar nu sunt foarte fericit având în vedere modul în care am început meciul. Am început foarte relaxat dar banca a contat foarte mult. Soluțiile pe care le-am avut noi pe bancă și experiența jucătoarelor au făcut diferența. Există o experiență foarte mare la jucătoarele de la Brăila în comparație cu cele de la Zalău iar asta s-a văzut pas cu pas în rezultat. Am reuțit să punem 2-3 goluri diferență între noi și Zalău și am păstrat acest avantaj până la sfârșitul jocului” a declarat antrenorul principal al Dunării Brăila, Costică Buceschi.

”A fost un meci intens, ne-am luptat mult până pe final, când am reușit să ne desprindem. Am fost motivate și la final s-a văzut că suntem o echipă, ne-am strâns și am câștigat meciul acesta. Ne bucurăm foarte mult, am muncit mult pentru victoria asta și sper ca pe viitor să avem cât mai multe. Diferența la meciul acesta a făcut-o atitudinea, am schimbat-o, am fost mai muncitoare, mai unite, ceea ce a contat foarte mult. Una fără alta nu se poate” a declarat Alexandra Severin.

Exit mobile version