Dunărea Brăila învinsă la 5 goluri în deplasarea de la Vâlcea

HC Dunărea Brăila a fost victimă sigură în deplasarea de la SCM Rm. Vâlcea, într-un meci în care a fost condusă din primul până în ultimul minut, iar gazdele au avut chiar și 9 goluri avans. Vâlcea s-a impus în duelul antrenorilor nordici cu scorul de 32-27 (19-12), iar Brăila a coborât pe locul 6 în clasament, după un start bun de sezon în care a fost lideră în primele etape.

Vâlcea a început în forță și a condus cu 3-0 în minutul 3, iar în minutul 10 conduceau cu 7-2. Antrenorul Dunării Brăila a cerut time-out și echipa sa a reușit să înscrie la primul atac prin Kurtovic. În minutul 14 Nikolic a dus echipa gazdă prima dată la 6 goluri, scor 10-4. În minutul 20 Kurtovic a marcat pentru 13-9, dar în următoarele 6 minute nu au mai marcat niciun gol, primind 3, astfel că scorul a ajuns 16-9. Diferența de 6-7 goluri s-a menținut până la pauză, când tabela arăta 19-12.

În repriza a doua, primele care au marcat au fost handbalistele de la Vâlcea, prin Liscevic, astfel că în minutul 34 scorul era 21-12. Rodrigues Belo a redus din handicap, apoi Șerban a avut prima paradă din acest meci. Kurtovic a marcat apoi de la 7 metri și Brăila a fost în apărare când avea dublă superioritate numerică, nereușind să profite de asta. Mai mult, Glibko a marcat pentru Vâlcea când echipa sa era în inferioritate simplă, dar ataca tot cu 6 jucătoare, Bent Dahl scoțând portarul. Brăila s-a apropiat la 6 goluri după golurile marcate de Kurtovic și Quintino. În minutul 49 Elghaoui a refăcut diferența de 9 goluri, scor 29-20. Brăila a marcat apoi trei goluri legate, interval în care Glibko a ratat o aruncare de la 7 metri, parată de Șerban. În minutul 57 Florică a marcat pentru 32-24, după care, până la final, Dunărea a marcat de 3 ori fără să primească gol, dar era mult prea târziu pentru a mai întoarce scorul.

Dunărea Brăila a stat în acest meci într-o singură jucătoare, Amanda Kurtovic, care a marcat 9 din cele 27 de goluri ale echipei lui Morten Soubak. În poartă Elena Șerban a avut 4 intervenții reușite, dintre care una la o aruncare de 7 metri, în timp ce Pessoa nu a apărat nicio mingie aruncată la poarta sa în cele câteva minute cât a stat în poartă. celelalte goluri ale Dunării Brăila au fost marcate de: Quintino -4, Epureanu -3, Gomes Da Rocha -2, Rodrigues Belo -2, Udriștioiu -2, Tamires -1, Terciu -1, Coteț -1, L. Araujo -1, Da Silva Vieira -1. A mai jucat Jacobsen. 

Exit mobile version