Dunărea Brăila continuă parcursul fără greșeală în Liga Florilor. Victorie cu 27-25 în fața handbalistelor de la Minaur Baia Mare

HC Dunărea Brăila a câștigat duminică seara meciul din etapa a 18-a din Liga Florilor, cu Minaur Baia Mare, scor 27-25 (16-12). Echipa antrenată de Costică Buceschi și Cristian Cezar Preda are 8 victorii consecutive, dintre care 6 în Liga Florilor. Succesul cu Minaur este al 11-lea din acest sezon al Ligii Florilor.

Brăila a început bine meciul, a deschis scorul prin Liscevic, din aruncare de la 7 m, și a condus cu 3-1 și 4-2, dar în minutul 13 Tănăsie marchează pentru 5-6 și aduce echipa din Baia Mare în avantaj. A fost singura dată când echipa oaspete a condus pe tabela de marcaj pentru că în minutul 19 Brăila avea trei goluri avans, pentru prima dată în meci, 9-6. În minutul 26 Brăila s-a distanțat la 7 goluri, scor 15-8, dar până la pauză Minaur a redus handicapul la doar 4 goluri.

În repriza a doua Kanaval a marcat primul gol, dar în minutul 41 Tănăsie a marcat de la 7 metri golul de 20-18. În minutul 47 Baia Mare s-a apropiat la un singur gol, 21-20, după golul marcat de Vujovic. Lupei și Liscevic de două ori au dus din nou avantaul Brăilei la 4 goluri, scor 24-20 în minutul 50. Rezultatul final a fost 27-25, ultimele două goluri fiind marcate de echipa din Baia Mare prin Borș și Cazanga. 

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: liscevic – 7 goluri, Fais Munhoz Araujo -3, Kanaval -3, Udriștioiu -3, Venancio -3, Gonzalez Alvarez -3, Lavko -2, Lupei -2, Gomes Da Rocha -1. În poartă, Elena Șerban a avut 14 intervenții reușite. Au mai jucat: Pessoa – Severin, Balog, Schmelzer.

“Din punctul meu de vedere acesta a fost cel mai greu meci de când sunt eu la Brăila. Am jucat împotriva unei echipe care are un lot foarte omogen, fetele joacă de mult timp împreună. Noi venim după o pauză la echipa de club, chiar dacă fetele au avut multe meciuri la echipa națională. Au fost deplasări foarte lungi pentru anumite jucătoare iar lucrul acesta s-a văzut şi la Brașov şi azi, un pic de oboseală. Acum avem o săptămână la dispoziție să pregătim meciul cu Galațiul, iar apoi, următorul meci foarte important pentru noi, cu Bistrița. Sunt foarte bucuros că am câștigat, am condus de la un capăt la celălalt, am avut o primă repriză foarte bună în jumătatea a doua, iar în a doua repriză am reușit să ținem de rezultat. Victoria este foarte importantă pentru noi, strângem puncte iar fetele s-au dăruit întru totul” a declarat antrenorul “Dunărea” Brăila, Costică Buceschi.

 “Primul meci acasă a fost destul de palpitant, am fost foarte entuziasmată și puțin emoționată, nu la fel ca la Brașov, dar totuși altă atmosferă, fanii și-au făcut treaba și pot spune că m-au făcut să mă simt confortabil și ca acasă. Echipa este una care m-a primit foarte călduros și m-am integrat destul de repede. Mă simt confortabil, fac parte din echipă și mulțumesc pentru încredere, mi se acordă o încredere de care am nevoie la vârsta asta“ a declarat Corina Lupei.

HC Dunărea Brăila este pe locul 4, cu 37 de puncte, iar în etapa viitoare va juca în deplasare cu CSM Galați.

Exit mobile version