Dunărea Brăila a pierdut finala Cupei României în fața echipei CSM București

Duminică, 21 aprilie, în Sala Polivalentă ”Danubius” din Brăila s-au jucat finalele Turneului Final 4 din cadrul Cupei României la handbal feminin. În finala mică, s-au întâlnit Gloria 2018 Bistrița Năsăud și Rapid București, iar finala mare a adus față în față învingătoarele de ieri, HC Dunărea Brăila și CSM București.

Finala mică a fost un meci de infarct, care a avut nevoie de patru reprize de prelungiri, pentru a fi stabilită ocupanta locului 3 la acest Turneu Final 4. Gloria Bistrița a reușit să se impună cu 39-36, după ce la finalul celor 60 de minute scorul a fost 29-29. După primele două reprize de câte 5 minute, scorul a rămas egal, 34-34, iar în ultimele două reprize de prelungiri Bistrița a marcat de cinci ori și a primit doar două goluri, adjudecându-și medaliile de bronz.

Cele mai multe goluri pentru Gloria Bistrița Năsăud au fost înscrise de Bazaliu – 10 și Laslo -9. Portarul Renata de Arrauda a avut 18 intervenții reușite. Pentru rapid, cele mai multe goluri au fost marcate de: Polman și Janusevic – câte 7.

Finala mare a Cupei României le-a adus față în față pe CSM București și HC Dunărea Brăila. Echipa pregătită de Adi Vasile a câștigat cu 32-27 (17-13) și a câștigat trofeul.

Meciul a fost dominat de la cap la coadă de echipa bucureșteană, cele două echipe fiind la egalitate pe tabela de marcaj doar de două ori, în startul partidei, la 1-1 și 2-2, apoi CSM-ul s-a distanțat la 4 goluri, 7-3 în minutul 8, pe fondul unei încercări de a juca 7 contra 6 pe faza de atac, ceea ce a dus la marcarea câtorva goluri la rând în poarta goală a echipei brăilene. În prima repriză cea mai mare diferență a fost de 5 goluri, 11-6 și 12-7, iar la pauză s-a intrat la scorul de 17-13, stabilit încă din minutul 27.

În partea a doua a meciului primele două goluri au fost marcate de Gutierrez și Pintea, care au dus avantajul bucureștencelor la 6 goluri, 19-13 în minutul 33. Această diferență a fost cea mai mare din meci, înregistrată și în minutul 45, scor 24-18. Brăila s-a apropiat la 3 goluri, 26-23 și 27-24, dar nu au reușit mai mult chiar dacă cei 2000 de spectatori le-au încurajat frenetic pe jucătoarele lui Jan Leslie. În minutul 59 diferența de 6 goluri a fost refăcută de golul lui Gutierez, dar ultimul gol al meciului a fost marcat de Gonzalez, rezultatul final fiind 32-27.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Quintino – 6 goluri (toate în prima repriză), Gonzalez -6, Kanaval -4, Mohamed -2, Jezic -2, Raicea -2, Liscevic -2, Zivkovic -1, Munhoz Araujo -1, Gomes da Rocha -1. Au mai jucat: Trusova – 4 intervenții, Șerban -6 intervenții, Schmelzer, Venancio, Popa, Lupei.

Pentru CSM București au marcat: Ostergaard Jensen – 9 goluri, Zaadi -6, Mortensen Ingstad -4, Kobylinska -3,  Arntzen -3, Gutierrez -3, Neagu -2, Omoregie -1, Pintea -1. Glauser a avut 18 intervenții reușite, fiind singurul portar pe care l-a utilizat Adi Vasile în acest meci.

La finalul competiției, Cristina Laslo, de la Gloria Bistrița Năsăud a fost desemnată golgheter al turneului, Laura Luciennemarie Glauser, de la CSM București, a fost desemnată portarul turneului, Emilie Hegh Arntzen, de la CSM București a primit titlul de cea mai bună apărătoare, iar Kristina Liscevic, de la HC Dunărea Brăila a fost desemnată cea mai bună jucătoare.

Exit mobile version