Dunărea Brăila a înregistrat al 12-lea succes în Liga Florilor prin victoria cu 31-26 în fața celor de la HC Zalău

Miercuri după amiază, în Sala sporturilor ”Gheorghe Tadici”, s-a jucat ultimul meci din etapa a 16-a a Ligii Florilor, între HC Zalău și HC Dunărea Brăila. Diferența de valoare și din clasament s-a văzut și pe teren, iar Dunărea s-a impus la o diferență de 5 goluri, scor 26-31 (14-16). Zalăul s-a ținut aproape și nu le-a lăsat pe jucătoarele lui Jan Leslie Lund să se distanțeze prea mult până pe finalul meciului.

Echipa din Zalău a deschis scorul după două atacuri irosite de echipa brăileană, iar Dunărea a trecut la conducere pe tabela de marcaj în minutul 6, când Kanaval a marcat pentru 3-4. HC Zalău a înscris de două ori și a preluat din nou conducerea, 5-4 și 6-5. Din minutul 11, la scorul de 6-5, HC Dunărea a marcat de 4 ori și s-a instalat la cârma jocului, scor 6-9 în minutul 16. Echipa lui Tadici a marcat apoi două goluri la rând, prin Prycop, de la 7 metri, și Lazic, dintr-o aruncare în poarta goală, din propria jumătate de teren. Dunărea a replicat din nou cu o serie de 3 goluri fără să primească vreunul și în minutul 21 diferența s-a mărit la 4 goluri, scor 8-12. La scorul de 10-13 Liscevic a ratat o aruncare de la 7 metri, și asta le-a dat din nou curaj gazdelor, care s-au apropiat la un gol, după o reușită din poartă în poartă a portăriței Viorica Tagean, scor 13-14 în minutul 28, iar Șerban a apărat o aruncare de la 7 metri, la scorul de 14-16, care nu a dat posibilitatea echipei din Zalău să se apropie la un gol înainte de a se merge la vestiare.

După pauză, Liscevic a marcat primul gol, pe contraatac, după o intercepție a lui Jezic. În minutul 34 Kanaval a refăcut diferența de 4 goluri, scor 15-19. Diferența s-a menținut la 3-4 goluri, cu o singură excepție, 18-20, în minutul 39, până în minutul 53 când da Rocha a marcat pentru 23-28, ducând Brăila la un avantaj de 5 goluri pe tabela de marcaj. Imediat, Quintino a mai marcat o dată pentru Dunărea, iar în minutul 57 s-a înregistrat cea mai mare diferență de scor din meci, după golul de 24-31 marcat de Quintino.În ultimele 3 minute echipa antrenată de Jan Leslie Lund nu a mai marcat, în timp ce trupa lui Tadici a înscris de două ori și rezultatul final a fost 26-31.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Quintino -6 goluri, Gonzalez -5, Kanaval -5, Gomes da Rocha -4, Liscevic -4, Venancio -3, Zivkovic -1, Jezic -1, Popa -1, Mohamed -1. Au mai jucat: Șerban -9 intervenții, Teodorescu -4 intervenții, Udriștioiu, Severin, Lupei, Araujo.

După 16 etape, HC Dunărea este pe locul 4, cu 37 de puncte, la două puncte în spatele celor de la Rapid și Gloria Bistrița, care ocupă locurile, 2 și 3 în Liga Florilor, și cu un avans de 6 puncte față de SCM Rm. Vâlcea, ocupanta locului 5. Următorul meci pentru Dunărea Brăila în Liga Florilor va fi miercuri, 21 februarie, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Brăila, cu Măgura Cisnădie, ocupanta locului 9, cu 18 puncte.

Exit mobile version