Dunărea Brăila a câștigat ultimul meci de anul acesta în Liga Florilor. SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila 37-38 (20-17)

Dunărea Brăila vine acasă cu toate cele trei puncte după meciul de la Râmnicu Vâlcea, câștigat în ultimele 10 minute. Gazdele au condus aproape tot meciul, au avut chiar și 4 goluri avans, dar Brăila a reușit să întoarcă rezultatul în favoarea lor, chiar dacă a fost un meci în care au primit 7 de goluri, cele mai multe în acest sezon competițional. Meciul din Sala Sporturilor Traian s-a încheiat cu scorul de 37-38 (20-17).

HC Dunăre Brăila s-a dus la Vâlcea cu un moral bun, după victoria în deplasarea de la Dortmund, în EHF European League, în timp ce gazdele aveau nevoie de puncte după două înfrângeri la scor, acasă cu CSM București, la 13 goluri diferență și cu 42 de goluri primite, și în deplasarea de la Dacia Mioveni, echipă care câștigase un singur meci până la întâlnirea cu echipa lui Bent Dahl. Jezic a revenit pe teren după accidentarea suferită, dar Larisa Araujo nu a jucat nici astăzi, din cauza unei accidentări. De partea cealaltă, Vâlcea a avut doar 15 jucătoare pe foaia de joc, dar doar 11 au și intrat pe teren pe parcursul meciului.

După ce Trusova a apărat o aruncare de la 7 metri a lui Hagman, Brăila a reușit să marcheze primul gol al meciului, prin Gonzalez, în minutul 3. Dunărea a mai fost la conducere pe tabela de marcaj o dată, 1-2, după un gol marcat de Popa. Vâlcea a preluat conducerea în minutul 5, 3-2, dar Brăila a revenit și a trecut din nou în avantaj. După golul de 6-7 marcat de Mohamed în minutul 9, gazdele au înscris de trei ori la rând și aveau pentru prima dată două goluri avantaj. La jumătatea primei reprize Vâlcea a avut pentru prima dată un avans de 4 goluri, scor 12-8, avantaj pe care l-au mai avut și în minutul 19, la scorul de 15-11. Dunărea a reușit să mai reducă handicapul la 2-3 goluri până pe finalul primei părți, când Necula s-a accidentat după ce a marcat pentru 19-15. Vâlcea a mai condus cu 4 goluri în ultimele secunde ale primei părți a meciului, dar cu două secunde înaintea sirenei Liscevic a marcat pentru 20-17.

După pauză, primele care au marcat au fost tot jucătoarele Dunării, prin Liscevic, apoi s-au apropiat la un singur gol, în minutul 33, când Mohamed a înscris pentru 21-20. În minutul 40 De Jong a dus echipa Vâlcei la 3 goluri avantaj, scor 27-24, dar Dunărea a revenit și marcat de cinci ori fără să primească gol, iar tabela arăta 27-29 în minutul 44. A fost rândul gazdelor să înscrie de trei ori fără să primească gol și să treacă din nou la conducere, 30-29 în minutul 47. În minutul 51 Hagman a marcat pentru 32-31, dar a fost ultima dată când SCM Râmnicu Vâlcea a mai fost la conducere pe tabela de marcaj. Brăila a marcat prin Gonzalez și Da Rocha, de două ori, și Brăila nu a mai cedat până la final, chiar dacă au avut o eliminare de două minute la Gonzalez, dar golul marcat de jucătoarea spaniolă din ultimele 10 secunde avea să aducă liniștea în tabăra Brăilei, chiar dacă în ultima secundă Vâlcea a mai înscris o dată, prin Wolik, care a stabilit rezultatul final, 37-38.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Gonzalez – 10 goluri, Mohamed -6, Gomes Da Rocha -6, Liscevic -5, A. Popa -5, Jezic -4, Udriștioiu -2. Au mai jucat: Șerban – 8 intervenții, Trusova -2 intervenții, Severin, Zivkovic, Quintino, Balog, Schmelzer, Lupei.

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea au marcat: Gogîrlă -10 goluri, Wolik -9, Hagman -6, De Jong -6, Necula -2, Grigore -2, Ljepoja -2. Au mai Jucat: Hosu -7 intervenții, Roch -2 intervenții, Băcăoanu, Florica.

Acesta a fost ultimul meci al celor două echipe în acest an, în Liga Florilor. Dunărea Brăila va intra în noul an pe locul 5, cu 22 de puncte, după 11 etape. Următorul meci în Liga Florilor pentru Dunărea Brăila va fi în jurul datei de 13 ianuarie, pe teren propriu, cu Știința București.

Exit mobile version