Dunărea Brăila a câștigat și returul cu Borussia Dortmund și s-a calificat fără emoții în grupele EHF European League

Dunărea Brăila a obținut o calificare fără emoții în grupele EHF European League după ce a câștigat și meciul retur cu Borussia Dortmund cu scorul de 27-22 (13-9), iar în tur s-au impus cu 25-24. Meciurile din grupe vor începe în luna ianuarie a anului viitor, până atunci fiind o pauză competițională pentru Campionatul Mondial de handbal feminin ce va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie 2023.

Meciul a început destul de echilibrat, iar jucătoarele de la Brăila s-au complicat în câteva faze, dând posibilitatea jucătoarelor din Germania să înscrie câteva goluri ușoare și să fie în avantaj pe tabela de marcaj. Hausherr a deschis scorul pentru oaspete, în minutul 3, dar golurile lui Gonzalez și Schmelzer au adus Brăila la conducere. Dar de la 3-2 pentru Brăila, Borussia a marcat de ori la rând și s-a desprins la două goluri, 3-5. La scorul de 4-6 în poarta Brăilei a intrat Trusova, care a arătat o formă foarte bună și din minutul 13 până la final a mai primit doar 3 goluri, iar la pauză Dunărea a intrat cu un avans de 4 goluri, scor 13-9. Trusova a avut 10 intervenții în prima repriză, dintre care una și la o aruncare de la 7 metri, în ultima secundă a primei părți a meciului.

Repriza a doua a început cu câteva ratări de fiecare parte, iar primele care au marcat au fost handbalistele de la Dortmund, prin Rønning, în minutul 33. Liscevic a marcat și ea pentru Brăila, făcând uitată o pasă greșită dată cu două faze de joc mai înainte. În minutul 44 nemțoaicele s-au apropiat la două goluri, scor 17-15, cu un gol pe contraatac marcat de Kusian. În minutul 47 Mohamed a marcat pentru 21-17 și a refăcut diferența de 4 goluri. În minutul 49 după o pasă în aut a nemțoaicelor, popa a repus și a trimis direct în poarta goală, 22-18, iar un minut mai târziu Quintino a dus pentru prima dată diferența la 5 goluri. În minutul 45, după o aruncare în bară a nemțoaicelor, Trusova a aruncat direct în poarta goală și a marcat pentru 25-20. Gonzalez a dus apoi scorul la 26-20 și nimic nu se mai putea întâmpla, mai ales că Trusova nu mai lăsa să treacă mingiile de ea, iar rezultatul final a fost 27-22 (13-9).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Gonzalez -6 goluri, Liscevic -5, Jezic -4, Mohamed -3, Larissa Araujo -2, Quintini – 1, Kanaval -1, Schmelzer -1, A. Popa -1, Gomes Da Rocha -1, Trusova -1, Venancio -1. În poartă Trusova a avut 18 intervenții, iar Șerban a avut două intervenții. Au mai jucat. Udriștioiu și Zivkovic.

Exit mobile version