Dunărea Brăila a câștigat la Târgu Jiu și a terminat campionatul Ligii Florilor pe locul 4

HC Dunărea Brăila și-a atins obiectivul stabilit pentru acest sezon, acela de a obține un loc care să ducă în cupele europene în sezonul viitor, după victoria în deplasare, din ultima etapă a Ligii Florilor, cu finalista Cupei României, CSM Târgu Jiu. Echipa antrenată de Costică Buceschi a încheiat sezonul 2022-2023 pe locul 4, cu 52 de puncte, devansând-o pe SCM Gloria Buzău, învinsă în ultima etapă de CSM București. Dunărea Brăila a învins la Tg. Jiu, scor 22-26 (9-15), după ce în startul partidei a fost condusă cu 3-0, dar după aceea s-a dezlănțuit și au fost momente în care a condus și cu 9 goluri diferență.

Echipa pregătită de Costică Buceschi a condus practic tot meciul de la Târgu Jiu, după ce gazdele au marcat primele 3 goluri ale meciului, Brăila marcând prima dată în minutul 4, prin Kanaval. Brăila n-a mai primit gol până în minutul 14 când scorul era 3-6! În minutul 22 diferența de pe tabela de marcaj s-a majorat la 7 goluri, scor 5-12, care nu mai lăsa loc la discuții privind câștigătoarea meciului. La pauză scorul a fost 9-15, după ce Brăila a avut 8 goluri, iar Klimek a marcat de două ori și a redus handicapul al 6 goluri. 

După pauză, Lavko a marcat primele două goluri, iar Brăila a primit gol abia în minutul 36. La jumătatea reprizei secunde s-a înregistrat cea mai mare diferență de scor de pe tabela de marcaj, 13-22. Diferența de 9 goluri s-a mai înregistrat de trei ori, 15-24, 16-25, 17-26, după care echipa din Târgu Jiu a marcat de 5 ori fără să mai primească gol și a făcut ca înfrângerea să nu fie atât de dură pe cât s-a arătat la un moment dat.

Pentru HC Dunărea au marcat: Lavko -5, Da Rocha -5, Gonzalez -4, Munhoz Araujo -3, Severin -2, Kanaval -2, Schmelzer -1, Lupei -1, De Souza -1, Balog -1, Liscevic -1. Au mai jucat: Șerban (5 intervenții), Pessoa (4 intervenții) – Udriștioiu și Quintino. 

”Ultimul meci din acest sezon a prins două echipe cu obiective diferite. Târgu Jiu era deja calificată în Cupele Europene după finala jucată cu CSM București în Cupa României. Noi trebuia să câștigăm iar cu un rezultat bun al CSM-ului la Buzău am terminat pe poziția a patra ceea ce ne dă ocazia să jucăm și noi sezonul viitor în Europa League. Noi am avut un sezon bun, cu un retur și mai bun, am avut puține înfrângeri, am suferit înfrângeri doar cu echipele de top, cu CSM București, cu Rapid, dar și o sincopă cu Bistrița. Una peste alta, obiectivul nostru a fost acela de a juca în Cupele Europene și l-am îndeplinit. Sunt foarte bucuros și mulțumit de ceea ce au arătat fetele în tot acest sezon. Urmează o vacanță binemerită și sper ca atunci când ne vom reîntâlni, în iulie, să o luăm de la capăt și sezonul viitor să îl avem cel puțin la fel de bun, chiar mai bun decât acesta. Din an în an campionatul din România la feminin este din ce în ce mai puternic, toate echipele se întăresc iar cele care promovează vor fi echipe puternice. Meciurile vor fi mult mai interesante și mult mai disputate ceea ce e un lucru bun pentru că, până la urmă pentru asta vine publicul la sală sau se uită la televizor, pentru meciuri spectaculoase și dinamice. Ne dorim ca sezonul viitor să terminăm pe podium în clasament” a declarat Costică Buceschi, la finalul meciului de la Târgu Jiu.

Exit mobile version