Dunărea Brăila a câștigat cu 26-25 meciul retur cu Podravka Vegeta

Dunărea Brăila a câștigat și manșa retur a dublei din sferturile de finală ale EHF European League și s-a calificat în Final Four-ul competiției care se va juca în perioada 11-12 mai, la Graz, în Austria. În meciul disputat duminică seara, la Buzău, Dunărea a învins cu 26-25 pe Podravka Vegeta, după un meci în care principala marcatoare a echipei lui Jan Leslie Lund a fost croata Katarina Jezic, autoare a 8 goluri din 10 aruncări la poartă.

Brăila a început bine meciul de la Buzău, cu Podravka, din manșa retur a sferturilor de finală din EHF European League și a condus cu 5-1 în minutul 8. Croatele s-au apropiat apoi la un gol, scor 5-4, dar Dunărea s-a distanțat iar la 3 goluri, 7-4 și 8-5, însă în minutul 19 Pandza a marcat pentru 8-8. Lupei și Popa, cele două jucătoare de la Dunărea convocate la naționala României, au marcat pentru Dunărea și în minutul 24 scorul era 10-8. Din păcate, handbalistele de la Dunărea s-au relaxat din nou și până la final nu au mai marcat niciun gol și au primit patru goluri, astfel că la pauză scorul a fost 10-12.

După pauză, primele care au marcat au fost croatele, prin Senvald, care a dus diferența la 3 goluri în favoarea oaspetelor. Dunărea a marcat prin Jezic, Quintino și Gonzalez și au egalat la 13 în minutul 33. Podravka s-a distanțat din nou la două goluri, însă Dunărea a revenit și a egalat la 16 în minutul 39. În minutul 44, după o pasă greșită la pivotul Venancio, jucătoarele de la Podravka au interceptat și au declanșat contraatacul la finele căruia Simara a marcat pentru 17-19. În minutul 48 Brăila a egalat la 20, după un gol marcat pe pătrundere de da Rocha, după ce la faza anterioară Șerban a scos o minge de pe linia porții.

În minutul 52 Liscevic a interceptat o minge în apărare și a pornit pe contraatac, finalizat cu o boltă peste portar, iar Brăila a trecut în avantaj pentru prima dată în repriza a doua, scor 23-22, apoi Jezic a marcat pentru 24-22 în minutul 54. Dunărea putea să se distanțeze la 3 goluri, dar Gonzalez a ratat o aruncare de la 7 metri pe care tot ea o obținuse. Apoi a fost Rândul lui Șerban să apere o aruncare de la 7 metri la Mamic, iar în minutul 58 Senvald a redus diferența la un gol, dar după numai jumătate de minut croata din echipa Dunării a refăcut diferența de două goluri. La final Dunărea a câștigat cu 26-25 și a trecut de croatele de la Podravka Vegeta cu două victorii și scorul general de 58-51.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Jezic -8 goluri, Gomes da Rocha -5, Popa -3, Liscevic -3, Quintino -2, Gonzalez -2, Araujo -1, Zivkovic -1, Lupei -1. Au mai jucat: Trusova (7 intervenții), Șerban (5 intervenții), Kanaval, Raicea, Schmelzer, Venancio, Mohamed.

Marți, 26 martie, va fi tragerea la sorți a semifinalelor din Final Four-ul EHF European League, unde s-au mai calificat: Gloria Bistrița-Năsăud, Nantes și Storhamar.

Exit mobile version