Duminică, începând cu ora 7.00, peste 287.000 de brăileni sunt așteptați la vot

Duminică, începând cu ora 7.00, peste 287.000 de brăileni sunt așteptați la vot

Duminică, începând cu ora 7.00, peste 287.000 de brăileni sunt așteptați la vot

Duminică, 10 noiembrie, 287.500 de brăileni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne pentru a vota favoritul la alegerile prezidențiale.

În județul Brăila sunt 280 de secţii de votare, dintre care 140 în municipiu, deschise în intervalul orar 7.00-21.00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23.59, asta dacă mai sunt alegători la sediul secţiei de votare sau în afara sediului care așteaptă să intre în localul de vot. Brăilenii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil, emis de statul român (carte de identitate, carte electronică de identitate, provizorie, buletin, paşaport diplomatic, carnetul de serviciu militar etc.).

Alegătorii vor prezenta actele de identitate operatorilor de calculator care preiau şi introduc datele personale în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, conform hotărârii Autorităţii Electorale Permanente.

Pentru ca votul să fie validat, ştampila cu menţiunea “VOTAT” trebuie să fie aplicată înăuntrul patrulaterului care cuprinde numele candidatului pentru care optaţi.

Brăilenii care nu se pot deplasa până la secţiile de votare, din motive de boală sau invaliditate, dar îşi doresc să îşi exercite acest drept, pot face cerere scrisă şi o pot depune cel mai târziu în preziua votării, adică sâmbătă, până la ora 20.00, alături de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale doveditoare.

Cel care aprobă cererea este preşedintele Biroului electoral al secţiei de votare. O echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral al secției de votare se va deplasa cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă, buletine de vot şi timbre autocolante.

Exit mobile version