Dragomir si Chiriac arunca vina pe PNL pentru toate relele din educație

Într-o conferință de presă organizată miercuri, 29 noiembrie, primarul Municipiului Brăila și președintele Consiliului Județean au adus o serie de acuzații de imixtiuni politice ale inspectorului școlar general. Cei doi l-au acuzat pe Cătălin Canciu că a numit inspectori de specialitate pe criterii de apartenență la PNL și că vrea să conteste procedura de alegeri la Consiliul Județean al Elevilor Brăila. De asemenea, cei doi au spus că liberalii dau burse elevilor cu medii între 1.00 și 4.99, fiind singurii vinovați de această aberație pentru că ei au ministrul educației în guvernul condus de Marcel Ciolacu, președinte la PSD.

Cei doi lideri locali ai PSD au acuzat că PNL este singurul vinovat de faptul că anul acesta Consiliul Județean Brăila nu poate premia elevii merituoși ai Brăilei din cauza Legii educației, lege votată în parlament și de parlamentarii PSD. Aceștia au spus că prin schimbarea legii, doar Consiliile Locale mai pot acorda stimulente financiare elevilor care au obținut medalii și premii la olimpiadele școlare și competițiile sportive naționale și internaționale. Dragomir a spus chiar că este o diferență între premiere și stimulare și acesta ar fi motivul pentru care nu ar mai putea fi și Consiliul Județean parte la recompensarea elevilor și cadrelor didactice.

Dragomir a spus că ar fi aflat că inspectorul școlar s-ar fi interesat cum a fost ales noul președinte al Consiliului Județean al Elevilor din Brăila și că ar avea în intenție să conteste procedura de alegere a acestuia.

De asemenea, cei doi lideri PSD au spus că inspectorul școlar general a politizat Inspectoratul Școlar Brăila, numind în funcțiile de inspectori de specialitate membri ai PNL și că intenționează să facă același lucru și cu directorii numiți prin detașare de fostul inspector școlar general, Elena Tudor, cea care de la începutul acestui an școlar a fost înlocuită de Cătălin Canciu.

Exit mobile version