Dragomir respinge categoric solicitarea RER Ecologic de majorare a tarifelor de colectare a deșeurilor

Printr-un comunicat de presă, RER Ecologic Service SRL susține că începând cu 1 ianuarie 2020 este necesară modificarea tarifelor de colectare a deșeurilor. În opinia operatorului de salubritate, această modificare este necesară se datorită creșterii contribuției pentru economia circulară, creșterii salariului minim pe economie și indexării tarifului de depozitare a deșeurilor.

Primarul Marian Dragomir a declarat că nu susține propunerea de creștere a tarifului de colectare a gunoiului propusă de RER, iar singura indexare pe care o susține este reprezentată de rata inflației.

Transmiterea unui comunicat de presă prin care se încearcă forțarea unei creșteri a tarifului este un șantaj la care primăria nu va da curs. În anul 2017 guvernul PSD a suspendat acest bir aplicat locuitorilor. Solicit ca și acest nou guvern să suspende colectarea banilor de la populație pentru cheltuielile guvernului. Nu aceasta este Romania Normală în care brăilenii plătesc bani pentru îndestularea bugetului național”, spune primarul Dragomir.

Dragomir a ținut să precizeze că Primăria Brăila a montat peste 250 de module de colectare selectivă și va continua acest proces, iar, în paralel, a fost plătită integral contribuția municipiului pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor.

În cursul acestui an Consiliul Județean Brăila a finalizat stația de sortare de la Vădeni și va organiza licitația pentru operatorul unic.

RER Ecologic Service SRL a înaintat propunerea de modificare a tarifelor către Consiliului Local Municipal Brăila. Această propunere prevede creșterea cu 58,34 lei/tonă fără TVA începând cu 1 ianuarie 2020. Tariful actual este de 272,3 lei/tonă, tarif propus fără TVA, adică 330,64 lei/tonă inclusiv TVA.

De asemenea, RER Ecologic susține că Primăria Municipiului Brăila începand cu luna noiembrie 2015 și până în decembrie 2018 a reținut societății RER abuziv 15% din plata fiecărei facturi de prestații confirmate, respectiv 1.921.987 lei, inclusiv penalități.

Penalizarea de 15% aplicată tuturor societăților de salubrizare din Brăila care nu au respectat procentul de colectare selectivă: Braicata, ECO și RER este conform legislației în vigoare și hotărârilor de Consiliu Local Municipal, care au fost votate în unanimitate” a mai spus primarul Marian Dragomir.

Exit mobile version