Dragomir îl acuză pe Canciu de schimbarea politică a directorului de la școala Traian. Canciu spune că semnăturile de susținere a directoarei pe care a demis-o se strângeau în biroul viceprimarului PSD din comună

Într-o conferință de presă organizată în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Brăila, primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, a lansat un atac politic la adresa inspectorului școlar general, liberalul Cătălin Canciu. Numai că atacul nu s-a referit la vreo acțiune a lui Canciu care să fi afectat vreo unitate de învățământ din municipiu, ci s-a referit la demiterea unui director de la o școală din județ, fiind vorba despre directoarea de la școala din comuna Traian.

Dragomir a spus că inspectorul școlar ar fi demis-o fără motiv pe directoarea care fusese instalată, prin detașare, de către fostul inspector școlar general, de la începutul acestui an școlar. Primarul Brăilei, care probabil a vorbit în calitatea sa de prim-vicepreședinte al PSD Brăila, a spus că demiterea directoarei Mirelei Gîrbă a stârnit revoltă în rândul părinților și elevilor de la acea școală.

Mai mult, Marian Dragomir a spus că inspectorul școlar general ar avea nevoie de părerea ”unor specialiști” și ar trebui să ia medicamente, după ce, consideră Dragomir, s-ar fi comparat cu Regele Mihai, aflat în situația de a abdica. Primarul brăilei a spus că îi e teamă ca nu cumva în viitorul apropiat Canciu să se compare cu un alt personaj sau cu un animal, uitând că în urmă cu trei ani chiar el se considera ”vulturul” care-i apără cu aripile sale pe cetățenii Brăilei.

Vezi declarația primarului Marian Dragomir:

Într-o declarație făcută miercuri seară la sediul PNL Brăila, inspectorul școlar general, Cătălin Canciu a vrut să lămurească situația de la școala Traian. Acesta a spus că principalul contestatar al schimbării Mirelei Gîrbă a fost soția viceprimarului PSD din comuna Traian, care, într-o postare pe rețelele de socializare îi îndemna pe cetățenii comunei, care au copii la acea școală, dar și pe oricine dorea, să meargă la biroul viceprimarului și să semneze petiția de susținere a directoarei demisă de Canciu. Cei care s-au adunat să protesteze la școală împotriva demiterii directoarei Mirela Gîrbă, ar fi intrat cu forța în unitatea de învățământ și ar fi lovit cu picioarele în ușile sălilor de clasă.

Inspectorul școlar general a spus că decizia de încetare a detașării directoarei Mirela Girbă a venit după ce la inspectorat a primit două sesizări de la doi angajați la cea școală, un cadru didactic și un angajat personal auxiliar, dar și după ce alți doi profesori au venit la inspectorat și s-au plâns de relația directorului cu cadrele didactice di acea școală. Mai mult, Canciu a spus că Gîrbă era navetistă și a spus că a preferat să pună un cadru didactic din comună, care nu este membru al niciunui partid. Cât o privește pe Gîrbă, Canciu a spus că nu crede că era membră PSD, dar era ”iubitoare de PSD”.

Canciu nu a rămas nici el dator primarului Dragomir și a spus că acesta are IQ-ul sub medie și că nu a înțeles ce a vrut să spună când a declarat că doar comuniștii au aceste reacții de genul celor care ”au protestat” la școala din comuna Traian.

Vezi declarația inspectorului școlar general Cătălin Canciu:

Exit mobile version