Doua zile de folk de calitate

Doua zile de folk de calitate
Doua zile de folk de calitate

Sâmbătă și duminică, Sala de spectacol de la Casa Tineretului a fost neîncăpătoare pentru iubitorii de muzică folk din Brăila, care au asistat la cele două zile de concurs ale celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Naţional de Folk „Chira Chiralina”, dar și la recitalurile susținute de Daniel Iancu, trupa ”Antic” – câștigătoarea marelui premiu de anul trecut și Pavel Stratan. La preselecţie s-au înscris 28 de candidaţi, cu vârsta maximă de 35 de ani, din care 12 au reuşit să convingă juriul că merită să cânte în festival.

Castigatorii Festivalului National de Folk Chira Chiralina

Trofeul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Naţional de Folk „Chira Chiralina”, în valoare de 5.000 de lei, a fost luat de Trupa „Icarus” din Botoşani, în componența Bogdan Pinghireac şi Andrei Cicioc. Cei doi au cucerit publicul cu stilul lor, folk happy, ceea ce le-a adus și Premiul de popularitate, în valoare de 1.000 de lei.

Premiul I, în valoare de 2.500 de lei a fost câștigat de Cristina Zaharia din Bucureşti, o reprezentantă a folkului pur, cu voce şi o chitară. Premiul I a valorat 2.500 de lei.
Premiul II, în valoare de 2.000 de lei, a fost obţinut de trupa „Descântec”, iar Premiul III şi Premiul pentru cea mai bună creaţie, în valoare de 1.000 de lei au fost câștigate de Mihai Cristian. Premiul pentru virtuozitate instrumentală, 1.000 de lei, a fost acordat tânărului Tudor Jelescu, membru al trupei „Zenith” din Brăila.
Preşedintele juriului a fost Titus Andrei, iar membri: Ştefan Stănescu – realizator TVR, Clara Mărgineanu – revista „Flacăra”, Alex Revenco – jurnalist, prof. Dorin Şipoş – cantautor. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Brăila prin Centrul de Creaţie.

La această ediţie majoritatea concurenților au fost foarte tineri, necunoscuţi publicului, care au prezentat piese inspirate melodic şi versuri frumoase, ceea ce i-a determinat să creadă că folkul are viitor.

 

 

Exit mobile version