Două medalii de bronz la Olimpiada Națională de matematică pentru elevii brăileni

Săptămâna trecută, la Deva și Hunedoara, s-a desfășurat Olimpiada Națională de matematică. Brăila a fost reprezentată de șase elevi, trei la gimnaziu și trei la liceu. Doi dintre aceștia s-au întors acasă cu medalii de bronz, la clasa a V-a și la clasa a IX-a.

Cel mai tânăr membru al lotului este David Constantin, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, îndrumat de prof. Gabriel Daniilescu. David a adunat premii la diverse concursuri de matematică, “Lumina Math”, “Gazeta matematică”, “10 pentru 10”. La prima sa participare la Olimpiada națională de matematică, David Constantin a câștigat o medalie de bronz cu un total de 11 puncte. La clasa a V-a, la Oimpiada desfășurată la Hunedoara, au participat 105 elevi.

La clasa a VI-a, Brăila a fost reprezentată de Elena Gabriela Dragomir, elevă tot a Colegiului “Nicolae Bălcescu”, pregătită de prof. Carmen Botea. Anul trecut ea a luat premiul II la Concursul Naţional “Dan Barbilian”. De asemenea, ea a câştigat şi marele premiu la Concursul Judeţean “10 pentru 10”. La Olimpiada de la Huneadoara, Elena Gabriela Dragomir a avut o zi mai puțin inspirată și cu doar 4 puncte s-a clasat pe locul 82 din 97 de concurenți.

Rareş Georgian Mihalcea, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”, îndrumat de prof. Victor Buzea, a reprezentat Brăila la Olimpiada desfășurată la Deva. Rareş s-a clasat doar pe locul 83 din 90 de participanți.

La nivel liceal, Bogdan Popa, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, prof. coordonator Nicolae Stănică, a obținut medalia de bronz, cu 13.5 puncte. Bogdan participă pentru a treia oară la naţionala de matematică și este prima medalie pe care o câștigă.

Pentru a cincea oară la etapa naţională de matematică, Andrada Badea, elevă în clasa a X-a la Colegiul “Nicolae Bălcescu”, prof. Gabriel Daniilescu, a demonstrat de mai multe ori că poate face performanţă în acest domeniu. Are în palmares trei medalii de argint, cea mai recentă fiind câştigată anul trecut. Atunci a fost foarte aproape de aur şi s-a calificat la barajul pentru lotul lărgit. De data aceasta a ratat pentru 0.5 puncte obținerea unei medalii de bronz.

O prezenţă constantă la Olimpiadele Naționale de matematică o are și Irina Donescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul “Nicolae Bălcescu”, coordonată de prof. Carmen Botea. Pentru ea a fost a cincea participare naţională, anul trecut obţinând o medalie de bronz. Anul acesta a participat şi a obţinut premii la concursurile “Cristian S. Calude” şi ”Petru Moroşan”. De data aceasta a acumulat doar 3 puncte și s-a clasat pe locul 77.

Exit mobile version