Două comedii în acest weekend pe scena Teatrului Maria Filotti

În acest weekend, Teatrul ”Maria Filotti” prezintă două spectacole de comedie la acest sfârșit de săptămână, “Papagalița și curcanul” și ”Vițelul de aur”. Prima piesă este una care se joacă de mai mulți ani pe scena teatrului din Brăila, în timp ce a doua a avut premiera în primăvara anului trecut.

Sâmbătă, 15 ianuarie, nu ratați o nouă reprezentație a comediei “Papagalița și curcanul”, în regia lui Radu Nichifor. Spectacolul este programat să înceapă la ora 18.00, la Sala Mare, iar din distribuție fac parte actorii Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Adrian Iacob, Adrian Ștefan, Narcisa Novac, Wanessa Radu, Dan Moldoveanu, Ionel Spălatu, Ioana Dragu, Mița Voicu, Adriana Tudose și Mihai Ardeleanu. Scenografie și costume – Raluca Polea, muzica și coloana sonoră – Cornel Cristei.

Piesa lui Robert Thomas, „Papagalița și Curcanul” sau „La Perruche et le Poulet”, în franceză, este o comedie neagră în trei acte prezentată pentru prima dată la Paris în anul 1966 la Théâtre du Vaudeville. Acțiunea are loc în apartamentul Maestrului Rocher, notar din Paris, apartament în care, într-o seară, după plecarea clienților, Alice Postic, secretara, descoperă cadavrul notarului cu un cuțit înfipt în spate. Alice, disperată, reușește să anunțe poliția înainte de a leșina, însă la sosirea ofițerului Maximin, trupul notarului dispăruse. În scenă apare și inspectorul Henri Grandin, cunoscut în lumea polițiștilor drept „omul de fier”, datorită cerbiciei sale. Acesta se dovedește a fi o mai veche cunoștință a domnișoarei Postic, care, însuflețită de dorința aflării adevărulului, pornește propria anchetă. De aici până la final urmează o adevărată cavalcadă de încurcături și suspiciuni, iar concluzia finală generală este: „Moartea nu a fost ceea ce am crezut!”.

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala Mare sunteți așteptați să vizionați spectacolul ”Vițelul de aur” de Ilf și Petrov, în regia lui Radu Iacoban. În distribuție îi veți regăsi pe actorii Nicholas Cațianis, Vlad Volf, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Ciprian Brașoveanu, Ciprian Chiricheș și Adrian Ștefan.  Dramatizare – Eugen Gyemant, scenografie – Tudor Prodan, light design: Bogdan Gheorghiu, univers sonor: Aida Sosic, asistență de regie și mișcare scenică: Blanca Doba.

Teatrul ”Maria Filotti” reamintește spectatorilor că accesul publicului la evenimente este permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe baza documentului doveditor; prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore; prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore. Masca de protecție trebuie purtată pe toată durata spectacolelor.

Exit mobile version