Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus,la data de 23 aprilie 2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 173 de persoane, aflate în izolare voluntară la domiciliu și 172 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Până la această dată, 4.970 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile. Alte 657 de persoane au primit avize epidemiologice de la DSP Brăila pentru a ieși din carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării DSP Brăila, în prezent, sunt 19 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, dintre care 13 cazuri au fost declarate vindecate.

În cursul zilei de ieri, polițiștii brăileni au acționat în sistem integrat alături de jandarmi, polițiști de frontieră, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I.. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost executate 130 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a peste 378 de persoane și au fost supuse controalelor 38 de unități comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 300.000 de lei, dintre care 114 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militară nr. 3/2020.

De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru nerespectarea prevederilor legale în contextul Ordonanțelor Militare d combatere a Covid-19. Unul dintre dosarele penale a fost pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, iar celălalt pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Exit mobile version