Dosare penale pentru că au mințit în declarația pe propria răspundere

La data de 14 aprilie, polițiștii brăileni i-au identificat în trafic pe patru șoferi, cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani, din județele Galați și Brăila, în timp ce se deplasau cu autoturismele pe raza județului Brăila.

Cei patru conducători auto le-au înmânat polițiștilor adeverințe de angajator, emise de către administratorii unor societăți din municipiile Galați și Brăila, din care rezulta că sunt angajați ai acestora.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbații în cauză nu figurează ca angajați ai societăților respective.

În toate cele 4 cauze polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

De asemenea, în unul dintre cazuri, în autoturism au fost depistați și trei pasageri, care erau transportați în regim de taxi.

S-a constat că aceștia nu dețin niciun document care să le justifice deplasarea, motiv pentru care au fost sancționați contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei fiecare, conform Ordonanței Militare nr. 3/2020, pentru încălcarea restricțiilor de circulație.

Exit mobile version