Dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de a practica vânătoarea fără fi înscris în autorizația de vânătoare

Vineri, 29 septembrie, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pentru prevenirea și sancționarea faptelor circumscrise normelor privind vânătoarea și protecția faunei cinegetice pe raza județului Brăila.

Astfel, la ora 17:00, polițiștii au identificat pe fondul cinegetic Ciocile, un autoturism ce se deplasa în spatele combinelor agricole, care, la vederea organelor de poliție s-a deplasat în viteza către localitatea Ulmu. Polițiștii au reușit oprirea autoturismului, iar în urma controlului efectuat s-a stabilit că șoferul este un bărbat de 56 de ani, din localitatea Jugureanu.

În autovehicul au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor o armă de vânătoare neintrodusă în toc și neasigurată și 11 cartușe de vânătoare.

Bărbatul nu a putut prezenta polițiștilor autorizație de vânătoare și nici polița de asigurare împotriva accidentelor în legătură cu calitatea de vânător.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de a practica vânătoarea fără fi înscris în autorizația de vânătoare, trecerea pe un fond cinegetic cu arma neînchisă în toc și vânătoarea practicată fără polița de asigurare conform prevederilor Legii 407/2006.

Exit mobile version