Dosar penal pentru port fără drept de obiecte periculoase

La data de 17 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică, Biroului Rutier sprijiniţi de jandarmi au desfășurat acțiuni, pe raza municipiului, pentru prevenirea ilegalităţilor privind ordinea şi liniştea publică şi actele de comerţ.

De asemenea, aceştia au acţionat şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun încălcând regulile de circulaţie, în vederea salvării de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave.

Pe timpul activităţilor au fost verificate mai multe societăţi comerciale, au fost legitimate 44 de  persoane şi au fost oprite în trafic şi controlate 28 de autovehicule, 5 dintre şoferii acestora fiind testaţi cu aparatul etilotest.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 15contravenţii, dintre care 10 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi una la un alt act normativ.

În cadrul acestor acțiuni ale poliției, azi-noapte, la ora 23:30, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe raza municipiului.

De asemenea, poliţiştii l-au identificat şi pe un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Brăila, ce se afla în autovehiculul condus de bărbatul de 39 de ani.

În urma controlului corporal efectuat, poliţiştii au găsit asupra tânărului un cuţit tip briceag, cu lungimea totală de 25 de cm.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Exit mobile version