Dosar penal pentru braconaj cinegetic

Combaterea braconajului cinegetic

Combaterea braconajului cinegetic

Miercuri, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 14:10, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au desfășurat o acțiune pe raza orașului Însurăței pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic și au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Stăncuța, județul Brăila.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în habitaclul autoturismului 202 cadavre de păsări eviscerate, din diferite specii, ce aparțineau unui bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Italia, pasager în autoturism. La data de 21.11.2022, italianul ar fi participat la o vânătoare organizată pe fondul cinegetic de pe raza localității Stăncuța.

Astfel, cele 202 de exemplare de vânat găsite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor și stabilirii cu exactitate atât a speciilor din care fac parte cât și a condițiilor în care au fost recoltate, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și transportul vânatului dobândit în condițiile art. 42 din Legea 407/2006.

Exit mobile version