Dorin Petrea susține că o prezență mare la vot pe 9 iunie ar face ca PSD nu să mai aibă singur majoritate și să ia decizii dictatoriale

Sâmbătă, 19 mai, a fost organizată o dezbatere electorală, la inițiativa candidatului Partidului SOS la Primăria Brăila, Gabriel Musceleanu. La această dezbatere au fost prezenți doar reprezentanți de la PUSL, Partidul SOS. Partidul Socialist Român și Partidul Republican. Chiar dacă nu a depus candidaturi pentru aceste alegeri locale, după ruperea Alianței cu Partidul AUR la nivel local, liderul Partidului Republican, Dorin Silviu Petrea, a venit la această întâlnire și a vorbit despre faptul că în municipiul și județul Brăila democrația a murit în ultimii patru ani, în care PSD a avut majoritatea în cele două consilii.

Dorin Silviu Petrea a făcut apel la cetățenii cu drept de vot din municipiul Brăila să iasă la vot pe 9 iunie pentru că numai așa se poate rupe monopolul PSD care are peste 50% în Consiliul Local și opoziția nu are niciun cuvânt de spus. Petrea a declarat că bazinul electoral al PSD în municipiul Brăila este de circa 25-26 de mii de alegători, iar o prezență mult mai mare decât cea din 2020 ar face ca niciun partid să nu mai aibă singur majoritate în consilii și să ia decizii discreționare, după cum își doresc doar ei și interesele lor.

Petrea, fost deputat în mandatul 2012-2016, a spus că o mare problemă în municipiul și județul Brăila o reprezintă mediul economic.

”Orice companie se deschide astăzi în Brăila mai mult de 6 luni nu rezistă pentru că situația economică este extrem de gravă. Toată lumea este dezamăgită, toată lumea este la limita supraviețuirii. Toate acestea se întâmplă datorită faptului că în Brăila, în special în municipiu, noi nu mai avem democrație. Faptul că un partid de genul PSD, care e urmașul Partidului Comunist, are astăzi mai mult de 50% în CLM și în CJ ne afectează pe toți în viața de zi cu zi”, a spus Dorin Petrea.

Liderul Partidului republican a spus că democrația însemnă și ca niciun partid să nu mai aibă majoritate singur și să ia decizii dictatoriale.

Exit mobile version