Doi sportivi de la echipa de juniori U16 a Cuza Pirates Brăila participă la Summer Camp-ul de la Târgu Jiu

Urmărind strategia de dezvoltare a activității baschetbalistice pentru perioada 2022-2032, Federația Română de Baschet deschide programul activităților de vară pentru tinerii jucători de baschet.

Astfel, în perioada 5-11 iulie 2024, Federația Română de Baschet – prin Academia Română de Baschet – Filiala Gorj – organizează la Târgu Jiu un camp de vară în care jucătorii din generația 2009 vor beneficia de antrenamente și alte activități complementare, sub coordonarea unor specialiști, pentru dezvoltarea baschetbalistică și personală a tinerilor sportivi. Doi sportivi de la ACS CUZA PIRATES BRĂILA, Stroe Andrei și Dorobanțu Cezar, participă la Tabăra de baschet de la Târgu Jiu categoria Under 16.

Summer Camp-ul de la Târgu Jiu este prima tabără de vară organizată de Federația Română de Baschet, prin Academia Română de Baschet, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj și al Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Alte evenimente similare vor fi organizate în viitor de Federația Română de Baschet.

Urmând modelul FIBA care are printre obiectivele sale strategice, dezvoltarea baschetului juvenil, FR Baschet își propune să ofere tinerelor generații  cele mai bune condiții de pregătire și dezvoltare, prin Academia Română de Baschet, organizată, de asemenea, după modelul FIBA Academy.

Antrenamentele vor începe în după-amiaza zilei de 5 iulie și vor fi conduse și supervizate de un staff format din:

Claudiu Fometescu – antrenor federal FRB, coordonator Academia Română de Baschet – Filiala Gorj
Dan Calancea – președinte Colegiul Central al Antrenorilor de Baschet, selecționer echipa națională de baschet feminin
lector univ. dr. Alin Săftel – absolvent FIBA MiniBasketball Convention, antrenor
Laurențiu Răuț – antrenor regional (Sucursala 2 FR Baschet)
Laura Nițulescu – antrenor
Răzvan Bratoloveanu – antrenor
Dănuț Popescu – antrenor
Laura Lungu – antrenor
Alexandru Kovacs – antrenor

Exit mobile version